Zwarte bes: ontstekingsremmend, antiallergisch en antioxidant

Le cassis : anti-inflammatoire, antiallergique, et antioxydant

De zwarte bes, of zwarte bes, wijdverspreid in heel Europa, is de grote lieveling van de gemmotherapie. Het wordt sinds de eerste lentedag geoogst door onze HerbalGem-teams. Ontdek de verbazingwekkende deugden en de geheimen van een goede oogst.

Handmatig plukken

De knoppen verwijderen zoals je een bos krenten zou eten? Dat is onmogelijk, je moet elke knop voorzichtig één voor één van de tak scheiden om te voorkomen dat ze breken en in zeer korte tijd een deel van hun vitaliteit verliezen. Want zodra de knop volwassen is geworden, net voldoende open maar niet te veel, hebben onze teams van oogsters heel weinig tijd: elke tak moet worden afgesneden om de knop in zijn ontwikkeling te bevriezen zonder dat deze zijn levendige kracht verliest en binnen 24 uur wordt geplukt. Elke knop wordt vervolgens een uur bewaard in een mengsel van alcohol en glycerine, zodat er geen waardevolle eigenschappen verloren gaan.

Zeer strenge normen

Om toppen van uitzonderlijke kwaliteit te verkrijgen, reizen HerbalGem-teams door een groot deel van de regio om wilde plekken te vinden die bewaard zijn gebleven van de massale teelt en die even moeilijk toegankelijk zijn als omringd door vogelgeluiden. Elke locatie wordt zorgvuldig gecontroleerd om de korte oogsttijd, die elk jaar varieert afhankelijk van de grillen van het weer, niet te missen. Elke partij knoppen wordt vervolgens streng geïnspecteerd door Nicolas Demande, onze agronoom, en geweigerd als deze niet aan zeer strenge normen voldoet, met name de mate van opening van de knoppen.

Geef het beste van jezelf

De knop van de zwarte bes heeft de uitzonderlijke eigenschap dat hij adaptogeen is, dat wil zeggen dat hij de werking van de ermee verbonden remedies vergemakkelijkt. Dit is de reden waarom het in veel HerbalGem-complexen zit. Individueel is zwarte bessenknopmaceraat ook uitstekend geschikt als kuur van 3 weken vanwege de antioxiderende, ontstekingsremmende en ook antiallergische eigenschappen. De lente, wanneer de knoppen zich ontwikkelen, is daarom het ideale seizoen om hem te consumeren.

Waar wordt zwarte bes voor gebruikt?

Het is ook uitstekend geschikt voor: het verhogen van de immuniteit , de algehele weerstand van het lichaam maar ook de weerstand tegen kou. Het wordt aanbevolen in de volgende talrijke gevallen: bijnieruitputting, osteoporose, fracturen, reuma, allergische rhinitis, chronische nasofaryngitis, sinusitis, bronchitis, maar ook hypertensie, slaperigheid, migraine, jicht, nierfalen, eczeem, acne, psoriasis, insectenbeten, acute en chronische urticaria, bloedarmoede. Het kan worden geconsumeerd door zwangere vrouwen vanaf 3 maanden zwangerschap en door kinderen met een snelheid van één druppel per dag per jaar.

Bronnen :

  • Philippe Andriane Gemmotherapie Bud-medicijn Edities Amyris

Volgende lezen

Soigner le syndrôme de l’intestin irritable au naturel

Het prikkelbaredarmsyndroom op natuurlijke wijze behandelen

Door Herbalgem la santé par les bourgeons

Lire l'article
Liquid error (snippets/blog-post-card-triple line 24): invalid url input

Vind je vibraties en genees jezelf als geheel

Door Herbalgem la santé par les bourgeons

Lire l'article

Laat een reactie achter