Cursussen om natuurlijke therapieën te professionaliseren

De Inula Groep leidt haar klanten en alle liefhebbers op door middel van een rijk educatief programma. Elk jaar worden meer dan 600 apothekers en welzijnsprofessionals opgeleid in de aromatherapie en de gemmotherapie. De cursussen worden erkend als de beste binnen de branche.
De Inula Groep leidt ter plaatse ook alle retailers van hun producten op, dankzij een dynamisch netwerk aan professionele opleiders. Deze netwerken zijn actief in Frankrijk, België en Spanje.
De cursussen worden continu vernieuwd op basis van productontwikkelingen en laboratoriumonderzoeken.

Cursussen - Inula-Cursussen

Informatie om meer te weten te komen

Het bedrijf heeft continu uitwisselingen met het grote publiek, zodat iedereen deze natuurlijke therapieën kan leren kennen.
Op internet houden Pranarôm, HerbalGem en Biofloral met succes blogs en sociale netwerken bij om goede voorlichting te kunnen geven over essentiële oliën, bloemknoppen en natuurlijke geneesmiddelen gemaakt van biologische planten.
De Inula Groep wordt ook gevraagd voor een reactie in de media en te vertellen over het effect van hun producten op de gezondheid en het welzijn.

De cursussen in cijfers

Cursussen op locatie

3.250 cursussen (30 minuten) per jaar
+/- 6.000 deelnemers

E-learning

27 webinars per jaar (1 uur live)
+/- 4.200 deelnemers

Lezingen

70 lezingen per jaar
+/- 2.200 deelnemers

Workshops

63 workshops per jaar (1 dag of ½ dag)
+/- 1.620 deelnemers

Cursussen op aanvraag

Cursussen op aanvraag 18 sessies per jaar
552 deelnemers

Gerichte cursussen (verschillende thema's)

14 sessies per jaar
+/- 320 deelnemers

Les Jardins d’Espaladous, een welzijns- en gezondheidscentrum midden in de natuur

Les Jardins d’Espaladous is opgericht in 2012. Het is een centrum waar cursussen worden gegeven over Bach-bloesems, aromatherapie gemmotherapie, kristalelixers en natuurlijke dierverzorging. Het is ook een plek waar men zich kan terugtrekken voor personen die dat willen.

Les Jardins d'Espaladous ligt ten zuiden van het gebergte in de Auvergne, in een gehucht met dezelfde naam. Er worden ook vakanties aangeboden waar u er even helemaal tussenuit bent en volledig tot rust kunt komen. Het bevindt zich in een landelijk gebied van 30 hectaren met veel natuur en weinig stadsgeluid. Aan alles is gedacht om te kunnen genieten van een volledig aanbod aan natuurgeneeskunde.