De specialist in geconcentreerde gemmotherapie

HerbalGem staat aan de oorsprong van geconcentreerde gemmotherapie en is de referentie van natuurlijke remedies op basis van verse en biologische maceraten van knoppen. Doordat de knoppen met de hand worden geplukt, beheersen we het hele proces van de oogst tot aan de productie om alle heilzame eigenschappen uit de knoppen te halen, van de boom tot in de flacon.

Deze knoppenmaceraten zijn een natuurlijk middel dat geschikt is voor het hele gezin. Ze bieden geconcentreerde embryonale energie voor uw dagelijkse gezondheid.  

HerbalGem is al meer dan 30 jaar expert in het ontwikkelen en produceren van voedingssupplementen op basis van knoppen en plantenextracten en biedt u het breedste gamma geconcentreerde gemmotherapie.

Ons gemmotherapie-aanbod omvat meer dan 60 geconcentreerde moedermaceraten van biologisch gecertificeerde knoppen (controleorgaan CERTISYS-BE-BIO-01). Daarmee zorgen we voor het welzijn van het hele gezin, van jong tot oud, op een doeltreffende en natuurlijke wijze. Om alle eigenschappen van de knoppen te behouden, worden onze gemmotherapeutische extracten uitsluitend bereid met verse planten uit de biologische landbouw, ze worden dus niet verdund.

Het HerbalGem laboratorium - Etiketten
Het HerbalGem laboratorium - Geconcentreerde gemmotherapie

HerbalGem, mijn natuurlijke vitale energie

HerbalGem biedt verschillende soorten producten aan:

  • Unitaire moedermaceraten van knoppen: extracten die alle eigenschappen van één enkele knop bevatten. Het is het échte actieve concentraat, de kern van de plant.
  • Gemmotherapeutische complexen: synergetische en harmonieuze associaties van verschillende moedermaceraten die uw gezondheid ondersteunen. 
  • Gommen van knoppen: Maceraten van knoppen geformuleerd in een basis van pure 100% plantaardige Arabische gom voor eenvoudig en praktisch gebruik.
Het HerbalGem laboratorium - Scala van goederen

 Een geïntegreerde keten

HerbalGem is een volledig geïntegreerde keten in de Belgische Ardennen, waar onze knoppen zorgvuldig worden geplant, geteeld, geoogst, gemacereerd, verpakt enverdeeld.

HerbalGem controleert alle stadia van de productie van haar producten. Van de teelt en het oogsten van de knoppen, tot aan de verwerking tot eindproducten, controleren onze wetenschappelijke experts de kwaliteit en de efficiëntie van het hele productieproces.

De oogst, een sleutelmoment

Het HerbalGem laboratorium - Het oogsten van de knoppen

In het voorjaar trekken onze teams van seizoenarbeiders kriskras door de bossen en onze eigen biologische gewassen om de knoppen volgens strenge specificaties te plukken. Om hun vitale energie te behouden, worden de knoppen net voor het opengaan geplukt. De knoppen worden direct op de oogstplaatsen gestabiliseerd om alle mineralen, vitaminen en nucleïnezuren uit de plant op te vangen. Ze worden vers gebruikt voor het maceratieproces.

Het HerbalGem laboratorium - Het oogsten van de knoppen 2
Het HerbalGem laboratorium - Het oogsten van de knoppen 3
Het HerbalGem laboratorium - Het oogsten van de knoppen 4
Het HerbalGem laboratorium - Kwaliteit en nauwkeurigheid 1

Het fabricageproces: kwaliteit en wetenschappelijke nauwkeurigheid

Alle HerbalGem producten worden in ons laboratorium vervaardigd volgens de strengste productie- en traceerbaarheidsnormen.

De kwaliteit van onze producten wordt gewaarborgd door : 

  • Nauwkeurige selectie van de meest actieve soorten
  • Strenge controle van alle oogst- en productiefasen
  • Onze ervaring van meer dan 30 jaar in gemmotherapie

Om de kwaliteit van onze producten te garanderen en nieuwe plantencombinaties te ontwikkelen, investeren we voortdurend in gemmotherapie-onderzoeksprogramma's in samenwerking met universiteiten en erkende onafhankelijke onderzoekslaboratoria.

Het HerbalGem laboratorium - Kwaliteit en nauwkeurigheid 2
Het HerbalGem laboratorium - Kwaliteit en nauwkeurigheid 3
Het HerbalGem laboratorium - Kwaliteit en nauwkeurigheid 4

Kwaliteit

Voor uw welzijn en om een maximale efficiëntie en veiligheid van het gebruik te garanderen, hebben we al onze troeven gefocust op onze geconcentreerde gemmotherapie-extracten:

Het HerbalGem laboratorium - Certificatie

Wij bereiden onze geconcentreerde moedermaceraten uitsluitend met verse knoppen die biologisch gecertificeerd zijn (CERTISYS-BE-BIO-01 controle) en die worden geoogst in bossen of afkomstig zijn uit de biologische landbouw.

Het HerbalGem laboratorium - Kwaliteit

Onze producten bevatten alle eigenschappen en energie van de plant die in de knop zit. De essentie van de boom in wording!

Het HerbalGem laboratorium - Fytembryotherapie

De geconcentreerde moedermaceraten van HerbalGem hebben veel voordelen ten opzichte van verdunde D1-glycerinemaceraten (D1 betekent dat het extract tien keer wordt verdund):

  • Een lage dagelijkse dosis is voldoende, meestal 5 tot 15 druppels per dag.
  • De directe bereiding in het water-alcohol-glycerinemengsel bewaart alle werkzame bestanddelen van de knop.
  • De hoeveelheid alcohol en glycerine die wordt ingenomen is 10 keer lager, waardoor kinderen en zwangere vrouwen het kunnen gebruiken.
  • Het gebruik is eenvoudiger, gezien het aantal druppels dat moet worden genomen, dit zorgt ervoor dat dezelfde flacon 10 keer langer kan worden gebruikt.

Uiteindelijk ligt de rijkdom en het bijzondere van de knoppen in de jeugdigheid van hun weefsels, en in de diversiteit en de concentratie van de actieve bestanddelen. Onze knoppen garanderen u een superieure toevoeging van heilzame effecten voor uw gezondheid. 

Wat betekent biologische landbouw?

Biologische landbouw is een productiemethode die de nadruk legt op het gebruik van biologische of mechanische landbouwtechnieken, in tegenstelling tot het gebruik van synthetische chemicaliën. Het is een holistisch productiebeheersysteem dat de gezondheid van het agrosysteem bevordert, inclusief biodiversiteit, biologische cycli en de biologische activiteiten van de grond.

Voor de biologische teelt is het belangrijk dat het gewas aan de bodem gebonden is en daarenboven is het gebruik van synthetische chemische meststoffen en pesticiden verboden.

Het HerbalGem laboratorium - Certificatie BIO

Ons assortiment gemmotherapie omvat meer dan 60 gecertificeerde moedermaceraat concentraten van biologische (CERTISYS-BE-BIO-01 controle) knoppen.