Een veilig natuurlijk middel om te gebruiken

Gemmotherapie is een natuurlijke, innovatieve en betaalbare voor alle leeftijden.  Het is geschikt voor kinderen, baby's en zelfs, binnen bepaalde richtlijnen, voor zwangere vrouwen.

Voor een optimaal resultaat raden we aan om de druppels geconcentreerd moedermaceraat buiten de maaltijden om, direct op de tong, in te nemen. Houd het maceraat een paar seconden in uw mond voordat u het doorslikt. U kunt de druppels ook verdunnen met een beetje honing of water.

Over het algemeen is de dosering als volgt:

  • Volwassenen: 5 tot 15 druppels per dag. Begin met 5 druppels en verhoog met 1 druppel per dag tot het gewenste effect is bereikt.

  • Kinderen vanaf 3 jaar: hetzelfde aantal druppels per dag als de leeftijd. Een kind van 4 jaar neemt bijvoorbeeld 4 druppels per dag.  Begin met 1 druppel en verhoog met 1 druppel per dag tot het gewenste effect is bereikt.

Voor maximale effectiviteit raden we aan niet meer dan 2 complexen per dag te nemen, aangezien het complex al 3 of 4 knoppen bevat. Als u 2 complexen per dag moet innemen, neem ze dan indien mogelijk op verschillende momenten van de dag in. Het is ook mogelijk om de inname af te wisselen, het ene complex op even dagen en een ander complex op oneven dagen.

Voor elke behandeling is het raadzaam om het advies van uw arts of zorgverlener op te volgen.

Onze wetenschappelijke informatiedienst staat tevens voor u klaar voor aanvullend advies. 

Contra-indicaties:

Er zijn geen contra-indicaties bekend voor het nemen van gemmotherapiemiddelen, maar tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap dienen zwangere vrouwen de gemmotherapiecomplexen en -eenheden in te nemen op aanbeveling van een gezondheidsdeskundige.

Zwangere vrouwen moeten voorzichtig zijn met het nemen van hormonaal actieve knoppen zoals framboos, veenbes, sequoia, eik en de TONIGEM-, DERMAGEM-, URIGEM- en ENERGEM-complexen.

We raden iedereen die anticoagulantia of geneesmiddelen voor het hart gebruikt aan om hun arts te raadplegen om de juiste dosering voor de CORDIAGEM-, CHOLESTEGEM-, GINKGOGEM- en STOMAGEM-complexen te bepalen.

In het geval van hormoongevoelige tumoren raden we het FEM50+GEM complex af.