Gebruikstips

Een natuurlijk hulpmiddel dat veilig is in gebruik

Gemmotherapie is natuurlijk, innovatief en betaalbaar voor alle leeftijden. Het kan worden aanbevolen voor kinderen, baby's en zelfs, binnen bepaalde grenzen, zwangere vrouwen.

Voor een optimaal resultaat raden wij aan geconcentreerd moeder maceraat druppels te nemen buiten de maaltijden, direct op de tong. Houd het maceraat een paar seconden in uw mond voordat u het doorslikt. Je kunt de druppels ook verdunnen in een beetje honing of een beetje water.

Meestal is de dosering als volgt:

  • Volwassenen : 5 tot 15 druppels per dag. Begin met 5 druppels en verhoog elke dag met 1 druppel totdat het gewenste effect is bereikt.
  • Kinderen vanaf 3 jaar : 1 druppel per dag per jaar. Een kind van 4 jaar oud neemt bijvoorbeeld 4 druppels per dag. Begin met 1 druppel en verhoog elke dag met 1 druppel totdat het gewenste effect is bereikt.

Voor maximale effectiviteit raden we aan om niet meer dan 2 complex te nemen per dag, aangezien het complex al 3 of 4 knoppen bevat. Als u 2 complexen per dag moet innemen, neem deze dan indien mogelijk op verschillende tijdstippen van de dag in. Het is ook mogelijk om de shots af te wisselen, het ene complex op een even dag en het andere complex op een oneven dag.

Voor elke behandeling is het aangeraden om het advies van je arts of een andere gezondheidsprofessional op te volgen.

Ons wetenschappelijke informatiedienst staat ook tot uw beschikking voor eventueel aanvullend advies.

Contra-indicaties:

Er zijn geen noemenswaardige contra-indicaties voor het gebruik van gemmotherapiemiddelen, maar tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap zal de zwangere vrouw op aanbeveling van een zorgverlener gemmotherapiecomplexen en -eenheden gebruiken.

Zwangere vrouwen moeten oppassen dat ze geen toppen nemen met hormonale werking, zoals frambozen-, cranberry-, redwood-, eik- en de TONIGEM-, DERMAGEM-, URIGEM- en ENERGEM-complexen.

Wij adviseren iedereen die anticoagulantia of hartmedicijnen gebruikt om hun arts te raadplegen om de juiste dosering voor de CORDIAGEM-, CHOLESTEGEM-, GINKGOGEM- en STOMAGEM-complexen te bepalen.

In het geval van hormoonafhankelijke kankers raden wij het FEM50+GEM-complex niet aan.