Gemmotherapie

Gemmotherapie bestaat uit het gebruik van eigenschappen van groeiende embryonale plantenweefsels: de knoppen en jonge scheuten van bomen en struiken. Het kan worden gedefinieerd als een echt middel om alle cellulaire energie en vitale stoffen naar ons over te brengen om onze organismen te behouden en ons in goede gezondheid te houden.

De geschiedenis van gemmotherapie

Historisch gezien was het in de Middeleeuwen, onder impuls van de alchemistische filosofie, dat mensen de knoppen begonnen te gebruiken om hun gezondheid te behouden. De oude farmacopeeën vermelden meer specifiek het gebruik van populierenknoppen bij de bereiding van populierenzalf en dennenknoppen voor de bereiding van kruidenthee en een borststroop. In de jaren 1960 publiceerde Pol Henry de resultaten van zijn onderzoek naar het vermogen van knopextracten om de goede werking van het lichaam te behouden. Hij noemt deze nieuwe discipline ‘Fytoe-embryotherapie’. Deze discipline werd opgepakt en verder ontwikkeld door Dr. Max Tétau, die het “Gemmotherapie” noemde. De oorsprong van de naam komt van het Latijnse woord “ gemmae ” wat “knop” betekent.

De rijkdom van de knoppen

De knop, bestaande uit embryonale weefsels, bevat alle geconcentreerde vitale energie en actieve ingrediënten die nodig zijn voor de ontwikkeling van de boom in wording. Alleen al de knop bevat de eigenschappen van bloemen, vruchten en bladeren, wat de grote effectiviteit van knopextracten verklaart. De knop is in zekere zin de geconcentreerde ‘totaliteit’ van de plant. In de knop zien we miniatuurbladeren, stengels en bloemcontouren.

De embryonale weefsels waaruit de knop bestaat, bevatten alle genetisch erfgoed van de toekomstige fabriek. Deze plantenweefsels zijn rijk aan nucleïnezuren, aminozuren, fytohormonen, vitamines, sporenelementen, mineralen en sap. Veel andere actieve ingrediënten in de top zullen niet langer noodzakelijkerwijs aanwezig zijn in de volwassen plant of in kleinere hoeveelheden.

De knop wordt vlak voor het uitkomen geoogst en behoudt al zijn zuiverheid en kracht.

Veroudering en aanvallen zoals vervuiling en pesticiden blijven gespaard. Op de vroegste leeftijd heeft al het organische leven een veel grotere vitaliteit dan later. De buitenste lagen van de knop beschermen deze tegen externe elementen. Terwijl de meeste natuurlijke voedingssupplementen een van de delen van de volwassen plant gebruiken, wordt er gebruik gemaakt van gemmotherapie embryonale deugden van het meristeem. De remedies bevatten alle eigenschappen van de plant, dat wil zeggen de eigenschappen van de bloemen, bladeren, vruchten, spinthout en wortels.

zo heeft het geconcentreerde moedermaceraat van lindeknoppen ( Tilia tomentosa Moench ) de verzachtende eigenschappen die verband houden met de bloemen, maar ook de deugden van het spinthout dat een rol speelt in de goede gezondheid van de lever en de nieren .

Hetzelfde geldt voor het extract van meidoornknoppen ( Crataegus oxyacantha L. ) dat de eigenschappen heeft van de vrucht (werking op de hartspier ) en de bloem (werking op de hartslag ).

We begrijpen des te beter waarom de knop zo rijk is aan rijkdom: hij bevat alle schatten van de bloem EN het blad EN de vrucht EN de stengel... allemaal in één knop.

Geconcentreerd moedermaceraat van knoppen

De knoppen zijn geoogst in de lente , op een sleutelmoment in hun natuurlijke ontwikkelingscyclus. Ze worden enkele weken vers gemacereerd in een mengsel van water-alcohol-glycerine . Het verkregen extract wordt geconcentreerd maceraat genoemd omdat het geen enkele verdunning ondergaat. Met deze techniek kan gemmotherapie alle deugden en vitale energie uit de toppen halen. Elk element van het maceratiemengsel speelt een specifieke rol:

  • Water extraheert minerale zouten, vitamines, flavonoïden
  • Alcohol extraheert alkaloïden, glycosiden
  • Plantaardige glycerine extraheert flavonoïden, fenolen, enz.

Een natuurlijke therapie die veilig te gebruiken is

Onze voedingssupplementen zijn gemakkelijk te gebruiken en voor iedereen toegankelijk en hebben geen bijwerkingen. Ze maken deel uit van een dagelijkse routine voor een proactieve benadering van de gezondheid.

Wanneer moet je knopmaceraat nemen?

We raden aan om knopmaceraten buiten de maaltijden of minstens 30 minuten ervoor te nemen. Er worden maximaal 3 eenheden maceraten of 2 complexen of 1 complex en 1 eenheid per dag gecombineerd. Afhankelijk van de toppen geven we er de voorkeur aan om het op een bepaald tijdstip van de dag in te nemen. (Bijv.: DETOX EXPRESS op een lege maag in de ochtend, NOCTIGEM in de avond voor het slapengaan)

Hoe knopmaceraat innemen?

Sublinguale toediening (onder de tong), die via het slijmvlies van de mond in het bloedsysteem terechtkomt, maakt een snelle absorptie mogelijk.
Indien nodig kunt u de druppels echter verdunnen in een beetje water.

Hoe lang duurt een behandeling?

Vaak wordt een behandeling van minimaal 3 weken aanbevolen, 3 keer herhaald met een week rust tussen elke behandeling. De vrije week wordt een ‘therapeutische periode’ genoemd, zodat het lichaam zijn evenwicht kan herwinnen en de voordelen van de behandeling kan opnemen.

Contra-indicaties: Er zijn geen noemenswaardige contra-indicaties voor het gebruik van gemmotherapiemiddelen. Zwangere vrouwen moeten echter oppassen dat ze geen toppen met hormonale werking nemen, zoals frambozen-, rode bosbessen-, redwood-, eik- en de ToniGem-, DermaGem-, UriGem- en OsteoGem-complexen.

Wij raden iedereen die antistollingsmiddelen of hartmedicijnen gebruikt aan om hun arts te raadplegen om de juiste dosering voor de complexen CordiaGem, CholesteGem, GinkgoGem, StomaGem en LibidoGem te bepalen. In het geval van hormoonafhankelijke kankers raden wij geen maceraten of complexen aan die framboos, cranberry, sequoia of eik bevatten.

Siropen

Essentieel voor gemmotherapie voor het comfort van de luchtwegen, traditionele siropen HerbalGem is werkelijk de vrucht van voorouderlijke knowhow, een puur natuurconcentraat dat voortkomt uit een eeuwenoud recept.

In navolging van het gezegde "In de oude potten worden de beste soepen gemaakt”, biedt HerbalGem siropen aan op basis van een eeuwenoud recept, gemaakt op traditionele wijze in een grote pot.

Het sirooprecept is verdeeld in 4 fasen:

  • Fase 1, vlierbessensiroop: Aan het einde van de zomer kiezen we voor verse en BIOLOGISCHE vlierbessen om onze basissiroop te maken. De vruchten zullen onze natuurlijke afweer en uitscheiding via al onze emunctories ondersteunen en bevorderen. Een eerste bereiding van de bessen; gemengd met water, daarna wordt biologische bloemenhoning toegevoegd, evenals ongeraffineerde en biologische rietsuiker om de houdbaarheid te garanderen.
  • Fase 2, droge plantenafkooksels: afhankelijk van de siroop en wat deze moet behandelen, voegen we verschillende planten toe aan water op 60° in goed gedefinieerde verhoudingen. Deze planten worden vervolgens geperst en gefilterd. Het kostbare vloeibare extract wordt verkregen door het resultaat door een zeef te laten gaan. Vervolgens brengen we de vloeistof terug op temperatuur met toevoeging van ongeraffineerde en BIOLOGISCHE rietsuiker;
  • Fase 3, geconcentreerde maceraten van verse knoppen: we voegen de maceraten toe van knoppen die zijn geoogst op onze eigen teeltlocaties;
  • Fase 4, moedertincturen volgens de Duitse Farmacopee: we voegen de meest verse planten toe nadat we ze in biologische alcohol hebben gemacereerd om alle actieve ingrediënten te extraheren.