Adem weer natuurlijk!

Respirez naturellement à nouveau !

Ontdek onze ademhalingsoefening en oefen zo snel als nodig is om een ​​natuurlijke tweede adem te vinden!

Wat gebeurt er in ons lichaam als we ademen?

De eenvoudigste definitie van ademhaling is: alle verschijnselen die de opname van zuurstof en de uitstoot van kooldioxide mogelijk maken. Als we weten dat dit allemaal in de longen gebeurt, vergeten we soms dat de ingeademde zuurstof ook via de bloedcirculatie naar onze cellen wordt getransporteerd. De lucht die ons lichaam binnenkomt, stelt ons ook in staat geluiden te creëren door de trilling van onze stembanden. Concluderend kunnen we zeggen dat al deze verschijnselen essentieel zijn voor ons voortbestaan.

Waarom goed leren ademen?

Ademen speelt in het algemeen een rol in ons hele lichaam en ademhalingsmoeilijkheden, kortademigheid of zelfs voortdurend buiten adem zijn kunnen een echt obstakel zijn in het dagelijks leven. Aan de andere kant kan het zeer nuttig zijn om te weten hoe u uw ademhaling kunt beheersen en uw buikademhaling kunt trainen!

We kunnen dan onze emoties beter beheersen en onze stress verminderen, we voorzien onze cellen meer van zuurstof en we zijn minder moe of we bevorderen de spijsvertering en daarmee de eliminatie van suikers en vetten door het lichaam.

Hoe train je je ademhaling?

We zitten op een rustige plek, we leggen onze handen op onze buik en voelen het komen en gaan van de lucht in ons lichaam. We ademen langzaam uit door de mond, adem dan een paar seconden langzaam in door de neus, blokkeren de lucht enzovoort. Het aantal seconden is afhankelijk van elke persoon, maar u kunt bij elke stap 3 tot 5 seconden tellen.

Deze ademhalingsoefening kan meerdere keren per dag gedurende 5 minuten worden gedaan of bij stress, angst of concentratiebehoefte.

We kunnen ook rekenen op de steun van bepaalde planten die ook de ademhaling bevorderen ; Vooral bij de Gemmotherapie vermelden we heel vaak de knoppen van de hazelaar , grove den of zelfs jonge rozemarijnscheuten.

De Hazelaar

Het heeft zeer veelzijdige eigenschappen en bevordert vooral een betere ademhaling.

Rozemarijn

Het is een cortisone-achtige ontstekingsremmer, het is de natuurlijke bondgenoot om verstopte bronchiën te verlichten.

Viburnum

Het wordt heel vaak gebruikt bij astma omdat het een krampstillend middel voor de luchtwegen is.

De grove den

Het draagt ​​bij aan het welzijn van de luchtwegen en heeft een versterkend effect op het lichaam.

De Braam

Het speelt een belangrijke rol bij de herstructurering van aangetast land; het is een diepe oxygenator en tonicum voor het vermoeide lichaam.

Volgende lezen

Tout savoir sur le bourgeon de la circulation cérébrale : le Ginkgo Biloba

Alles wat u moet weten over de knop voor de hersencirculatie: Ginkgo Biloba

Door Herbalgem la santé par les bourgeons

Lire l'article
Tout savoir sur la grande consoude !

Alles wat je moet weten over smeerwortel!

Door Herbalgem la santé par les bourgeons

Lire l'article

Laat een reactie achter