Circulation Les bourgeons

Knoppen voor je bloedsomloop

Les bourgeons pour votre circulation
Zware benen, cellulitis, spataderen, aambeien, enz. Al deze ongemakken hebben één ding gemeen: een slechte bloedcirculatie. Als het onderwerp bloedcirculatie erg breed is, bieden wij u een vereenvoudigde uitleg over hoe het werkt en hoe u het kunt beschermen met de juiste toppen. Ontdek alles in dit artikel!

Wat is bloedcirculatie?

De bloedsomloop is een gesloten systeem van bloedvaten. Het begint vanuit het hart, gaat vervolgens door het arteriële systeem, de organen (in de vorm van een capillair netwerk), het veneuze systeem en keert dan terug naar het beginpunt.

Het hart in 2 delen

Het stuwt zuurstofrijk bloed door de bloedsomloop

Het stuwt zuurstofarm bloed naar de longen

Lichaamscirculatie

Het voorziet weefsels en organen van bloed vol zuurstof en voedingsstoffen. Bloed verlaat de linker hartkamer en wordt via de slagaders naar weefsels en organen gestuurd. Eenmaal daar stroomt het bloed door de aderen om door het lichaam te reizen en terug te keren naar het rechterdeel van het hart, het rechter atrium.

Pulmonale circulatie

Het stuurt het bloed naar de longen, zodat het kooldioxide kan verwijderen en zuurstof kan opnemen. Aanvankelijk verlaat het bloed dat in het rechterdeel van het hart aankomt de rechterkamer en wordt via de aderen naar de longen gestuurd. Eenmaal opgeladen met zuurstof, keert het bloed via de slagaders terug naar het linkerdeel van het hart, in het linker atrium.

De goede werking van de bloedcirculatie is afhankelijk van 6 factoren

 • Het eerste duwtje, oftewel de hartpomp
 • Het “elastische” vermogen tijdens diastole (fase van ontspanning van de hartkamers) van de arteriële wanden
 • Compressie van aderen (spieren)
 • Negatieve druk, gecreëerd in de thorax tijdens inspiratie
 • Bloedstroom, viscositeit en vaatdiameter
 • De goede toestand van de geïrrigeerde organen (lever, longen, enz.)
 • Het heeft verschillende functies: het moet voedingsstoffen van het spijsverteringskanaal naar de organen en weefsels transporteren, ook O2 door het lichaam transporteren en deelnemen aan de regulering van de lichaamstemperatuur.

  Wat zijn de oorzaken van een slechte bloedcirculatie?

  Nu u iets meer weet over hoe het werkt, gaan we de oorzaken eens nader bekijken.

  Perifere slagaderziekte

  Deze ziekte is een stoornis van de bloedsomloop die vernauwing van bloedvaten en slagaders veroorzaakt. Er zit te veel plaque in de slagaders en bloedvaten. Ze verstijven uiteindelijk en verminderen vervolgens de bloedtoevoer naar de ledematen van uw lichaam, zoals uw benen en armen. Dit veroorzaakt uiteindelijk gevoelloosheid, tintelingen, zenuwbeschadiging en weefselschade.

  Bloedproppen

  Ze blokkeren de bloedcirculatie gedeeltelijk of volledig. Stolsels kunnen zich overal in uw lichaam vormen. Wanneer ze ontstaan, kunnen ze verkeersproblemen veroorzaken. Een stolsel kan zeer gevaarlijk zijn als het losbreekt. Het kan door uw lichaam gaan, zich hechten aan andere plaatsen zoals het hart, en de bloedstroom verder blokkeren. Dit scenario kan fataal zijn voor de persoon. Gelukkig kunnen stolsels gemakkelijk worden ontdekt en behandeld voordat ze optreden.

  Spataderen

  Spataderen zijn vergrote aderen als gevolg van klepfalen. Dit zijn beschadigde aderen die meestal aan de achterkant van de benen voorkomen. Omdat ze beschadigd zijn, laten deze aderen niet zo'n goede bloedcirculatie toe als de andere.

  Diabetes

  Diabetes veroorzaakt niet alleen een probleem met uw bloedsuikerspiegel, maar heeft ook een schadelijk effect op uw bloedcirculatie in bepaalde delen van uw lichaam. Dit kan zich uiten in de vorm van krampen in de benen, kuiten, billen of zelfs dijen.

  Obesitas

  Obesitas is overgewicht op uw lichaam. Dit voegt meer druk toe aan uw hele lichaam, wat niet de bedoeling is. Als u te lang zit of te lang staat, wordt uw systeem gecomprimeerd. Naast dit probleem kan obesitas het ontstaan ​​van spataderen en problemen met de bloedvaten bevorderen.

  De ziekte van Raynaud

  De ziekte van Raynaud veroorzaakt vernauwing van de slagaders in de handen en tenen. Omdat ze kleiner en smaller zijn, is de bloedsomloop naar deze ledematen van het lichaam moeilijker. Het is ook mogelijk om symptomen te hebben van een slechte bloedcirculatie naar de lippen, neus, tepels en oren.

  Wat zijn de gevolgen van een slechte bloedcirculatie?

  Zoals hierboven al vermeld, heeft een slechte bloedsomloop gevolgen voor het lichaam: zware benen, spataderen aan de benen, spataderen, geheugenverlies, koude voeten, tintelingen in de benen, krampen, vermoeidheid, enz.

  Gelukkig kunnen verschillende knoppen je bloedcirculatie helpen verbeteren.

  Verkeersknoppen

  Wilt u uw lichaam reinigen van onnodige gifstoffen? Om te helpen tegen spataderen, zwellingen in armen en benen? Kastanje-, kastanje- en lijsterbesknoppen kunnen je elk op hun eigen manier helpen. Naast de hulp die zij u kunnen bieden, heeft geen van de drie bijwerkingen of contra-indicaties.

  Gebruiksaanwijzing Oraal innemen, 5 tot 15 druppels per dag

  Kastanje knop

  Zoals je hebt begrepen, is kastanje een uitstekende lymfedrainage; het versterkt het lymfeweefsel en stimuleert tegelijkertijd de reiniging van de lymfe van zijn gifstoffen. Het wordt gebruikt zodra er sprake is van waterretentie, wat tot oedeemvorming kan leiden. Typische voorbeelden zijn cellulitis, zwelling van de benen of armen.

  MEER INFORMATIE GEBRUIKSAANWIJZING ? KASTANJE KNOP

  De knop

  Dit maceraat is het geweldige middel tegen veneuze congestie. Het werkt vooral op het kleine bekken en de onderste ledematen. Het is geïndiceerd bij aambeien, spataderen, spataderen en flebitis. Bij zware benen in de zomer of tijdens een lange reis wordt het ook gebruikt in combinatie met Kastanjemaceraat. Het is een echt duo van veneuze en lymfatische tonische shock.

  De lijsterbesknop

  Sorbier knopmaceraat heeft een grote invloed op het bloed: tonisch en veneus ontstekingsremmend, het vermindert de viscositeit van het bloed en oefent daardoor een vloeibaar makende werking uit. Het zal worden gebruikt bij spataderen, aambeien, spataderen, oorsuizen of migraine. De werking ervan beperkt zich inderdaad niet tot de onderste ledematen, het wordt ook aanbevolen om de hersencirculatie te verbeteren.

  Gemmotherapie, Buds for Health, Praktische en gezinsgids, Terran-editie, door Stéphane Boistard

 • https://apoticaria.com/
 • https://genialsante.com/
 • Volgende lezen

  Le Châtaignier : bourgeon de la circulation

  Le Châtaignier: verkeersknop

  Door Herbalgem la santé par les bourgeons

  Lire l'article
  Nos bourgeons pour l'été

  Onze knoppen voor de zomer

  Door Herbalgem la santé par les bourgeons

  Lire l'article

  Laat een reactie achter