Walnoot om je darmflora te versterken!

Le Noyer pour renforcer sa flore intestinale !

Tijdens deze periode is het meer dan ooit raadzaam om goed voor jezelf te zorgen en waarom niet met een behandeling met walnootknopmaceraten, het ideale natuurlijke middel om je immuniteit te versterken! Wil meer weten?

Zijn afkomst

De walnoot ( Juglans regia ), afkomstig uit Eurazië, is een solitaire boom die tot 20 meter hoog kan worden. In de geschiedenis werd walnoot al heel vroeg gebruikt voor verschillende kwalen: om de lever te behandelen, als afkooksel in wijn om oogaandoeningen te behandelen... Walnoten werden gebruikt om de hersenen te versterken volgens de kenmerkende theorie: dit lijkt op een orgaan behandelt dat orgaan.

De walnoot staat erom bekend dat hij niets laat groeien en dat geen enkele plant hem parasiteert. Het is interessant als we weten dat het bij gemmotherapie onder andere bekend is om parasieten in het darmgebied te elimineren.

Deze boom is onafhankelijk van andere soorten, maar ook van andere walnotenbomen, omdat ze niet allemaal hetzelfde ritme hebben. Dit bepaalt ook hoe je dit maceraat gebruikt. In feite verdient het de voorkeur om het alleen als behandeling te gebruiken, of op zijn minst de inname ervan te spreiden ten opzichte van die van de andere extracten.

Zijn sterke punten voor de gezondheid

Actie van walnoot op de darmflora

Darmflora : Walnootknopmaceraat werkt voornamelijk op de darmflora. Het is inderdaad een geweldige regenerator van het spijsverteringsstelsel ! Het belangrijkste voordeel is dat het het darmecosysteem in evenwicht brengt: het bevordert de ontwikkeling van goede bacteriën en het elimineren van slechte bacteriën, parasieten en schimmels die zich niet in grote hoeveelheden in de darm zouden moeten ontwikkelen. Walnotenmaceraat wordt aanbevolen als ontwormingsmiddel en voor alle soorten mycosen, maar ook bij gastro-enteritis of een ernstige spijsverteringsinfectie die de darmflora in gevaar zou hebben gebracht. Bovendien werkt het tegen diarree, dus het kan worden ingenomen als aanvulling op een krachtig anti-infectiemiddel zoals Propolis, etherische oliën of andere.

Immuunsysteem : Het verzorgen van uw darmen om uw immuniteit te versterken is essentieel. We weten dat de darmmicrobiota van fundamenteel belang is en de basis vormt voor een goede gezondheid. Het bevorderen van een goede darmflora met goede bacteriën garandeert een feilloze immuniteit. De knop die specifiek wordt erkend vanwege zijn immuunstimulerende eigenschappen is het wilde rozenmaceraat , ook wel rozenbottel genoemd .

Alvleesklier : Walnoot heeft een regenererende en stimulerende werking op de alvleesklier, de klier die insuline afscheidt, een hormoon dat de bloedsuikerspiegel reguleert. Daarom dient deze knop als een belangrijk middel tegen diabetes. Deze zelfde actie biedt een interessante oplossing voor hypoglykemie die zich manifesteert door zweten of trillen op een lege maag of aan het eind van de ochtend.

Actie van walnoot op de ademhalingssfeer

Walnootknop helpt dankzij zijn werking op de darmflora de immuunactiviteit te herstellen en daardoor beter te vechten tegen herhaalde infecties. Het beperkt daarom bronchitis, tracheitis en sinusitis. U moet weten dat als de darmen in slechte conditie zijn, het lichaam de neiging heeft om meer slijm te produceren, vooral op ademhalingsniveau.

Actie van walnoot op de osteoarticulaire sfeer

Walnootknop is niet ontstekingsremmend, maar tegenwoordig vinden veel gewrichtsaandoeningen hun oorsprong in de spijsverteringssfeer, zelfs problemen van chronische ontstekingen zoals artrose. Walnoot herstelt de darmflora en beperkt de ontwikkeling van deze aandoeningen. Het wordt over het algemeen geassocieerd met maceraten met ontstekingsremmende eigenschappen zoals els of zwarte bessen.

Actie van walnoot op de huid

Naast al deze mooie eigenschappen is Walnootmaceraat een aanrader bij huidproblemen. Vooral bij acne, eczeem of bepaalde netelroos. Als de lever niet actief genoeg is en de darmen verzwakt zijn, is het de huid die verantwoordelijk is voor het elimineren van gifstoffen, maar deze is niet ontworpen om zoveel mogelijk gifstoffen te elimineren, wat huidproblemen kan veroorzaken. Hieruit blijkt duidelijk dat de werking van walnootknop zich op een diep intern niveau bevindt voor externe problemen. Zoals het gezegde luidt: Walnotenmaceraat zuivert de binnenkant, en dat is te zien aan de buitenkant

Actie van walnoot op het niveau van de bloedsomloop

Walnoot helpt het bloed te reinigen, dat vaak vol zit met gifstoffen als de lever overbelast is. Wanneer het bloed overbelast is, ontwikkelen zich gemakkelijker bloedaandoeningen: aambeien, spataderen, enz. Walnoot verbetert de bloedsomloop niet, maar verbetert wel de bloedkwaliteit. Het moet worden ingenomen als aanvulling op een ander maceraat voor de bloedsomloop en decongestivum. Walnoot wordt ook aanbevolen bij alcoholontwenning omdat het ook op de psychologische kant werkt en bijvoorbeeld ook op het cognitieve aspect in tijden van verandering.

Hoe te gebruiken?

Volwassenen: Van 5 tot maximaal 15 druppels 's avonds voor het slapengaan. Te veel druppels Walnoot in een enkele dosis riskeren constipatie, dus het verdient de voorkeur om het bij een kleine dosering te houden.

Duur Behandeling van drie weken. Eventueel te vernieuwen.

Kinderen vanaf 3 jaar: Eén druppel per dag per jaar in een glas water.

Bibliografie

  • Het grote boek over gemmotherapie: de fantastische kracht van knoppen om je te genezen” door Laurine Pineau Naturopath

Volgende lezen

De vijgenboom: de knop van ontspanning!

Door Herbalgem la santé par les bourgeons

Lire l'article
Le cassis: mon super anti-allergique

Zwarte bes: mijn super anti-allergisch

Door Herbalgem la santé par les bourgeons

Lire l'article

Laat een reactie achter