Het prikkelbaredarmsyndroom op natuurlijke wijze behandelen

Soigner le syndrôme de l’intestin irritable au naturel
Wetenschappelijke studies maken het steeds duidelijker: ons spijsverteringssysteem is de bakermat van ons immuunsysteem. Een verstoorde doorvoer moet daarom worden beschouwd als een teken van instabiliteit en het is essentieel om het evenwicht te herstellen. Het gebruik van laxeermiddelen maakt het echter mogelijk om de lichamelijke ongemakken te verlichten, maar niet om het onderliggende probleem op te lossen. Het lijkt erop dat gemmotherapie zeer effectief kan zijn bij het doordringen van de wortel van de prikkelbare darm.

Tot 2 kg bacteriën

Onze darmen zijn een echt ecosysteem dat 10 keer meer bacteriën bevat dan andere cellen in het menselijk lichaam. Zoals elk ecosysteem is het evenwicht ervan kwetsbaar: het nemen van antibiotica , maar ook stress of emotionele shock kan het ecosysteem ernstig ontwrichten, waardoor het zijn functies, die niettemin van vitaal belang zijn voor ons lichaam, niet kan uitvoeren.

Waakhonden van onze immuniteit

De binnenste cellen van de dunne darm die de door de maag ingenomen en verteerd moleculen reduceren tot voedingsstoffen, enterocyten vormen een barrière die zorgt voor de selectieve doorvoer van voedingsstoffen en de reabsorptie van micronutriënten .

Hun borstelrand maakt het mogelijk om het oppervlak van de darm tot 30x te vergroten, wat neerkomt op 100 m2, en dus de uitwisselingen te vergroten. Zij zijn het die onder meer het bekende lactase afscheiden, waardoor lactose verteerd kan worden.

Als deze cellen geïnfecteerd zijn, kan dit een slechte opname van voedingsstoffen veroorzaken, waardoor diarree en voedingstekorten ontstaan.

Darmflora: de garantie voor onze gezondheid

De darmflora , d.w.z. alle micro-organismen die in het spijsverteringskanaal worden aangetroffen, speelt ook een essentiële rol: zij maakt het met name mogelijk om het membraan van virussen en bacteriën op te lossen en giftige stoffen en zware metalen te neutraliseren.

Allergie? Vermoeidheid? Tekortkomingen? Ontstekingen?

De problemen van het prikkelbaredarmsyndroom kunnen veel talrijker en schadelijker zijn dan ze lijken. Naast buikpijn, een opgeblazen gevoel, obstipatie of diarree kan een syndroom dat niet op tijd wordt behandeld ook ontstekingen en grote voedingstekorten veroorzaken, wat tot intoleranties kan leiden. Stress, een onevenwichtig dieet, te veel suiker of alcohol, antibiotica en vele andere veel voorkomende factoren kunnen, door druk, voorkomen dat uw darmen hun beschermende rol spelen, waardoor de deur wordt geopend voor een hele reeks kwalen en infecties die op hun beurt gevolgen kunnen hebben voor uw darmen. andere organen. In het Westen neemt het percentage van de bevolking dat lijdt aan hyperpermeabiliteit van de darmen toe en is aanzienlijk. Daarom is het van fundamenteel belang om rekening te houden met de darmen , ook bij aandoeningen die er verre van verband mee lijken te houden.

Prikkelbare darm: herstel dringend het evenwicht

Om te beginnen helpt een kuur met L-Glutamine de sterkte van de enterocyten te herstellen. Daarnaast een behandeling van maceraat van geglycerineerde knoppen gemaakt van jonge rozemarijnbladeren , jonge scheuten van zilverspar, vijgenknoppen , geurige acorus wortelstokken van kurkuma en laos en moedertinctuur van propolis, zal de darmbarrière herstellen en het slijmvlies beschermen terwijl het immuunsysteem en de spijsvertering worden versterkt.

Voeding

Tegelijkertijd is het essentieel om, uitsluitend tijdens de duur van de behandeling, een strenger dieet te volgen om uw darmen te helpen weer op sterkte te komen door een paar basisregels te volgen:

  • Vermijd alcohol, koffie, thee en alle suikerhoudende voedingsmiddelen (inclusief pure chocolade)
  • Vermijd vet voedsel – geef de voorkeur aan mager vlees, vis en harde kaas
  • Geef de voorkeur aan oplosbare vezels zoals haver, quinoa – vermijd tarwe en spelt
  • Vermijd het fermenteren van groenten zoals broccoli, kool en rapen
  • Vermijd rauwe groenten, peulvruchten en oliehoudende zaden (normaal gesproken uitstekend voor je gezondheid!)
  • Geef de voorkeur aan specerijen boven kruiden
  • Eet op vaste tijden en regelmatig, in kleine hoeveelheden en rustig kauwend, op een rustige plek waar u zit

Wij raden u uiteraard aan om met uw therapeut te praten, die uw intoleranties preciezer kan vaststellen, maar we willen graag hulde brengen aan wat wij het 2de brein noemen, de fascinerende plaats die het verdient in de balans van ons lichaam.

Volgende lezen

Le cassis : anti-inflammatoire, antiallergique, et antioxydant

Zwarte bes: ontstekingsremmend, antiallergisch en antioxidant

Door Herbalgem la santé par les bourgeons

Lire l'article

Laat een reactie achter