Basisregels in gemmotherapie

Les règles de base en gemmothérapie

Hoe knopmaceraten gebruiken?

  • Volwassenen: 5 tot 15 druppels per dag in een glas water, bij voorkeur tussen de maaltijden. Begin met 5 druppels en verhoog beetje bij beetje totdat je tevreden bent met het resultaat.
  • Kinderen jonger dan 12 jaar: 1 druppel per dag per jaar.
  • Baby van 3 maanden tot 1 jaar: 1 druppel per dag in het flesje of via de moeder die borstvoeding geeft.

Duur: in de kruidengeneeskunde is het belangrijk om therapeutische vensters te respecteren. Daarom raden wij aan een behandeling van 3 weken te volgen, gevolgd door 1 week rust en indien nodig opnieuw te starten.

Voorzorgsmaatregelen voor gebruik en contra-indicaties

  • Zwangere vrouwen: vermijd knoppen met hormonale werking, of complexen die deze knoppen bevatten: Framboos , Lingonberry, Sequoia, Eik , en voor andere maceraten, vraag uw arts om advies, vooral tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap.
  • Vermijd in het geval van hormoonafhankelijke kanker bosbessen- en appelknoppen en complexen die deze bevatten zonder medisch advies.
  • Ook adviseren wij mensen die antistollingsmiddelen of hartmedicijnen gebruiken om hun arts te raadplegen om de juiste dosering vast te stellen.

Volgende lezen

Le cycle menstruel : retrouver son pouvoir

De menstruatiecyclus: uw kracht herwinnen

Door Herbalgem la santé par les bourgeons

Lire l'article
Des bourgeons de Cassis bios cultivés avec des ânes : c’est en France, au cœur de la Haute-Loire, et dans les produits HerbalGem

Biologische zwarte bessenknoppen gekweekt met ezels: het zit in Frankrijk, in het hart van de Haute-Loire, en in de producten van HerbalGem

Door Herbalgem la santé par les bourgeons

Lire l'article

Laat een reactie achter