Alles wat je moet weten over de KNO-knop: Haagbeuk

Tout savoir sur le bourgeon de la sphère ORL : le Charme

Focus deze maand op het thema ademen en de charmeknop! De charme heeft een krachtige werking op de KNO-bol. Wilt u meer weten over de vele voordelen ervan?

Afkomst

Haagbeuk maakt deel uit van de Betulaceae- familie (net als hazelaar, berk en els). De bloem wordt gebruikt als bloemenelixer (de remedie van Dr. Bach), onder de naam Horbeam , voor verlies van vitaliteit op verschillende niveaus (fysiek, psychologisch). Vreemd genoeg heeft haagbeuk een grote natuurlijke vitaliteit .

Het zeer harde hout vormt een uitstekende brandstof en werd destijds gebruikt voor de vervaardiging van strijdwagens, jukken en slagersblokken.

De haagbeuk heeft de toepasselijke naam: een sociale boom. Hij stelt weinig eisen aan de grond waarin hij leeft, maar verbetert de humus en beschermt tegelijkertijd de soorten die hem omringen. Het combineert gemakkelijk met andere bomen zoals eiken en beuken en dit geeft het frisheid en duisternis in de natuur.

Voordelen van haagbeukknop

Voordelen op KNO-gebied

Charm Bud is een toonaangevend krampstillend , ontstekingsremmend en genezend middel , geïndiceerd voor alle problemen op het gebied van de KNO (sinusitis, verkoudheid, allergieën, chronische bronchitis, rhinitis, hoest, luchtweginfecties, enz.). Het kalmeert effectief aanvallen van sinusitis, niezen, loopneuzen, enz.

Het kan dus gemakkelijk zwarte bessenknoppen aanvullen tegen allergische rhinitis. Fysiek en psychologisch tonicum , net als zwarte bessen heeft het een stimulerende werking op de bijnieren.

Voordelen voor het bloed- en lymfestelsel

Maceraat van de knop van de haagbeuk heeft een complexe werking op het bloed: het is antihemorragisch en verhoogt het aantal bloedplaatjes en de kwaliteit ervan (voor agglutinatie), waardoor een goede bloedstolling wordt bevorderd. Het is bijvoorbeeld een interessante knop voor mensen die regelmatig een bloedneus hebben.

Haagbeukknopextract stimuleert de leveractiviteit en zorgt ervoor dat het lichaam overtollig cholesterol in het bloed beter kan elimineren , om atherosclerose te voorkomen.

Voordelen voor het osteo-articulaire systeem

De knop van de haagbeuk werkt bij post-medicatie nodosa periartritis en bij chronische progressieve polyartritis.

Samengevat de voordelen:

 • Sinusitis (door het neusslijmvlies te beschermen)
 • Chronische bronchitis
 • Krampachtige rhinitis
 • Ademhalingskrampen
 • Bloedingen, problemen met de bloedsomloop
 • Cholesterol
 • Mentale moeheid
 • Gebrek aan bloedplaatjes na zware medicamenteuze behandelingen

Hoe te gebruiken ?

 • Volwassenen en adolescenten : 5 tot 15 druppels per dag in een glas water, 15 minuten vóór de maaltijd, gedurende 3 weken. Begin met 5 druppels en verhoog geleidelijk.
 • Kinderen ouder dan 3 jaar
 • Dit maceraat kan spannend zijn en moet voor gevoelige mensen 's avonds vermeden worden .

Bibliografie

 • Verhandeling over gemmotherapie: Bud-therapie – Philippe Andrianne

Volgende lezen

Tout savoir sur le bourgeon de la peau : l’ORME

Alles wat u moet weten over de huidknop: de IEP

Door Herbalgem la santé par les bourgeons

Lire l'article
Tout savoir sur le bourgeon d’Aulne glutineux

Alles wat je moet weten over de kleverige Elsknop

Door Herbalgem la santé par les bourgeons

Lire l'article

Laat een reactie achter