Een natuurlijke oplossing om het fysieke, mentale en emotionele evenwicht te herwinnen

Une solution naturelle pour retrouver son équilibre physique, mental et émotionnel

Je voelt je niet beschouwd in je werk, hebt de indruk niet opgewassen te zijn tegen de taak, je hebt het gevoel voortdurend te moeten rennen, je kunt privé en professioneel leven niet meer combineren, kortom je staat altijd ‘in de rode cijfers’ "? Deze symptomen gaan vaak gepaard met fysiologische onevenwichtigheden, vooral in het zenuwstelsel of het immuunsysteem. Een fenomeen met meerdere wortels dat in al zijn complexiteit moet worden begrepen. Wat is er mooier dan de natuur om dit subtiele evenwicht te herstellen?

Een synergie van 7 planten die met de grootste zorg zijn geselecteerd vanwege hun complementariteit bij de algemene behandeling van deze grote aandoening van de 21e eeuw kan u helpen. Een concentraat van de natuur om weer overeind te komen als je je stuur kwijtraakt, als je niet meer weet waar je heen gaat, om de positieve cirkel van hoop, projecten en verlangens opnieuw te lanceren.

Elke hieronder genoemde knop heeft een specifieke rol die afhankelijk is van de staat, terwijl hij in perfecte synergie functioneert om alle niveaus in evenwicht te brengen: fysiek, mentaal en emotioneel.

Ik heb zin in de winter Alles staat stil: ik start de cyclus opnieuw op

De grove denknop

Bekend in de Chinese energiewereld om de nieren te ondersteunen en de Zhi (wil) te beschermen, staat de dennenknop ook bekend om zijn verkwikkende werking op psychisch en mentaal niveau, maar ook om zijn anxiolytische werking. Het bevordert de kracht van de persoon en reactiveert zijn immuunsysteem. De deugden ervan worden ook direct in de natuur waargenomen: de den neemt zijn plaats in het bos in zonder de andere omringende bomen te duwen in zijn race naar het licht.

Het begin van de lente: ik vind er weer ambitie bij

Lijsterbes knop

In de Chinese energie ondersteunen lijsterbesknoppen de Levermeridiaan: ze verminderen woede en irritatie en bieden onderdak aan de Houn (motivatie en ambitie). Ze staan ​​erom bekend de bloed- en lymfecirculatie te verbeteren en helpen een vertragend systeem nieuw leven in te blazen. In de natuur wordt hij de boom van de vogels genoemd, die vooral zijn stimulerende bessen waarderen. Daarom stelt hij zichzelf ten dienste van anderen zonder te worden binnengevallen.

Ik herwin het vertrouwen en ben positief, zoals in de zomer, bedankt

met meidoornknop

Meidoornknop staat in de Chinese energie ook bekend om zijn werking op de hartmeridiaan: hij bevordert levensvreugde, zelfvertrouwen en positieve gevoelens. Het brengt sensaties terug naar het hart om weg te gaan van de geest, en herbergt de Shen, zetel van gevoeligheid en emoties. Het reguleert spanning, vermindert angst en heeft een kalmerende werking.

Ik harmoniseer alles met

de berkenknop, een pioniersboom die een nieuw begin aanmoedigt

In de Chinese energie is het verbonden met de milt/pancreasmeridiaan, waarop het een stimulerende werking heeft. Het herbergt de Yi die verband houdt met het intellect en bevordert ook het aarden. Het wordt vooral aanbevolen voor ontstoken gebieden. Het helpt het zuur-base-evenwicht te herstellen, ontgift, vermindert het gevoel van uitputting en mentale verwarring en verbetert tegelijkertijd de concentratie.

Ik voeg een paar essentiële ingrediënten toe:

  • Lavendelhydrolaat : Bekend om zijn kalmerende en ontspannende werking, zuivert het zure en destructieve gedachten, een belangrijke bron van stress en depressie.
  • Vloeibaar extract van valeriaanwortel : Valeriaan staat bekend om zijn kalmerende, krampstillende en anxiolytische werking en vermindert hyperexcitabiliteit en emotionele en mentale instabiliteit.
  • Vanille-moedertinctuur : We profiteren al eeuwen van de geruststellende eigenschappen ervan, van de zachte beschermende bubbel die het helpt creëren terwijl het duistere gedachten weghoudt. Minder goed weten we over de stabiliserende werking ervan op het neurovegetatieve systeem, dat prikkelbaarheid en woede afweert en een goed humeur stimuleert. In Chinese energie helpt het de verbinding tussen lichaam en geest te herstellen.

Volgende lezen

La France des cueilleurs de bourgeons sauvages : une autre réalité

Het Frankrijk van de wilde knoppenplukkers: een andere realiteit

Door Herbalgem la santé par les bourgeons

Lire l'article
L'effet des bourgeons sur l’arthrite rhumatoïde juvénile : une étude scientifique prometteuse

Het effect van knoppen op juveniele reumatoïde artritis: een veelbelovende wetenschappelijke studie

Door Herbalgem la santé par les bourgeons

Lire l'article

Laat een reactie achter