Elke vrouw heeft haar knop: de menopauze

A chaque femme son bourgeon : la ménopause

Elke vrouw maakt op een dag deze natuurlijke overgang door. Voor sommigen wat vroeger, voor anderen wat later: de menopauze. Na deze hormonale daling verschijnen er verschillende symptomen zoals: opvliegers, gewichtstoename, urinewegproblemen of zelfs angst, enz. Wist u dat er natuurlijke oplossingen bestaan ​​om deze symptomen te verlichten? Ontdek ze in dit artikel: elke vrouw heeft haar knop: de menopauze!

Wat is het verschil tussen pre-menopauze en menopauze?

Het is algemeen aanvaard dat de perimenopauze voorbij is als je gedurende een aaneengesloten periode van ten minste twaalf maanden van onregelmatige menstruatie naar helemaal geen menstruatie gaat. Je hebt daarom niet langer de mogelijkheid om zwanger te worden en technisch gezien over te gaan in wat wetenschappelijk post-menopauze of bevestigde menopauze wordt genoemd.

Een vrouw na de menopauze zal ook haar oestrogeenspiegels zien dalen, wat, samen met de daling van het progesterongehalte, gevolgen kan hebben voor de verschillende organen die deze hormonen controleren. Vooral op het cardiovasculaire systeem en de botten, die de twee belangrijkste vitale risico's van de menopauze vertegenwoordigen.

Welke kruiden moet je nemen om de symptomen op natuurlijke wijze te verlichten?

Lingonberry (oestrogeenachtig)

In de gemmotherapie wordt cranberry beschouwd als de plant voor vrouwen die in de menopauze komen. Het heeft anti-verouderingseigenschappen voor alle weefsels en organen en bestrijdt de afname van de activiteit van de eierstokken, waardoor deze zijn vitaliteit behoudt. De hormonale invloed is meer van het oestrogeenachtige type. Het zal de symptomen helpen verlichten die verband houden met de menopauze, zoals opvliegers, nachtelijk zweten, vaginale droogheid en overmatige vermoeidheid.

Wat betekent een plant: hormoonachtig, oestrogeenachtig, enz.? » ?

In de kruidengeneeskunde gebruiken we de term ‘oestrogeenachtig’, ‘progesteronachtig’, ‘cortisolachtig’ of zelfs ‘testosteronachtig’. Dit verwijst naar een activiteit van de plant die de werking van het fysiologische hormoon in kwestie nabootst, zonder de bijwerkingen van dezelfde chemisch gesynthetiseerde moleculen te veroorzaken. Dit is belangrijk omdat dit het voordeel is van “de natuur”. De ‘cortison-achtige’ werking veroorzaakt bijvoorbeeld geen gewichtstoename of gewichtsbehoud zoals chemische cortisonen.

Rode bosbes kan ook inwerken op de urinewegen, het zal helpen de nieren en de blaas te revitaliseren en op de lange termijn te regenereren.

Dosering

  • 5 tot 15 druppels per dag. In 3 doses verwijderd van de maaltijd.
  • Niet aanbevolen bij hormoonafhankelijke kankers. Zwangere vrouwen moeten oppassen dat ze geen knoppen nemen met hormonale werking, zoals cranberry.

Appelboom (een progesteron-achtige)

Heilige boom onder de Kelten, verboden vrucht, de appelboom staat in relatie tot Venus en de symbolen van liefde, seksualiteit, sensualiteit, verlangen. Geen wonder dat het een positief effect heeft op het libido, maar ook op de geslachtshormonen. Progesteron is aangetroffen in het vruchtvlees en de zaden van appels, wat, naast het oestradiolgehalte, de appelknop een prachtige harmoniserende werking geeft bij onevenwichtige menstruatiecycli, maar ook in de pre-menopauze en de menopauze.

Het bevordert de afbraak door de lever van ongebruikte hormonen, die de lever kunnen overbelasten en een bron van leverproblemen kunnen zijn, zoals het veroorzaken van migraine, opvliegers of zelfs een zwaar spijsverteringsstelsel. Deze hormonale ontgifting is een noodzaak gedurende het hele leven en nog meer tijdens de menopauze!

Bovendien werkt de appelboom als een kalmerend middel voor het zenuwstelsel. Het bevordert de concentratie, het geheugen en kalmeert en kalmeert angst. Het zal daarom nuttig zijn bij vrouwen in gevallen van prikkelbaarheid als gevolg van hormonale veranderingen.

Dosering

  • 5 tot 15 druppels per dag. In 3 doses verwijderd van de maaltijd.

Braam (osteoporose)

Bramble is een vlaggenschipplant in grootmoeders remedies, erg populair en gemakkelijk te gebruiken. Het wordt vooral gebruikt wanneer het terrein van de persoon wordt aangetast om het van zuurstof te voorzien en te regenereren. Bramble helpt inderdaad het hele organisme nieuw leven in te blazen, net zoals het deelneemt aan de herschikking van het bos. Het stimuleert ook de activiteit van osteoblasten (cellen die het ossificatieproces bevorderen), dus het is geïndiceerd voor mensen die lijden aan osteoporose of botpijn.

Bramble is daarom ook ideaal om het risico op osteoporose tijdens deze periode van de menopauze te voorkomen.

Dosering

  • 5 tot 15 druppels per dag. In 3 doses verwijderd van de maaltijd.

Eik (laag libido)

De eik groeit langzaam, maar heeft sterke en diepe wortels. Het is een sterke boom met een imposante bouw, die kracht en steun geeft. De symboliek ervan ligt dicht bij die van de kastanjeboom, maar is nog steeds hoger in termen van kracht. Daarom wordt hij vaak vergeleken met de koning van het bos. Bij gemmotherapie heeft het geweldige eigenschappen: het stimuleert met name de bijnieren en geeft energie aan de endocriene keten. Bovendien herstelt het kracht en moed.

Ook voor vrouwen zal het van groot nut zijn, vooral in tijden van grote vermoeidheid en overwerk. Het is ook een vrouwelijk seksueel stimulerend middel dat wordt gebruikt om een ​​laag libido te verhelpen.

Dosering

  • 5 tot 15 druppels per dag. In 3 doses verwijderd van de maaltijd.
  • Eik is een “tonificerend”, dus het wordt afgeraden om het na 17.00 uur in te nemen.

Bibliografie

  • Het grote boek over gemmotherapie: de fantastische kracht van knoppen om je te genezen ” door Laurine Pineau Natuurgeneeskundige

Volgende lezen

Soigner les maux de tête naturellement

Behandel hoofdpijn op natuurlijke wijze

Door Herbalgem la santé par les bourgeons

Lire l'article

Geef je immuniteit een boost met de knoppen!

Door Herbalgem la santé par les bourgeons

Lire l'article

Laat een reactie achter