Geef je immuniteit een boost met de knoppen!

Booster son immunité avec les bourgeons !

Ons immuunsysteem beschermt ons lichaam tegen virussen en bacteriën. Als deze zich in onze omgeving vermenigvuldigen, zoals vaak het geval is in de winter en de lente, moet ons immuunsysteem zijn inspanningen verdubbelen om ze te kunnen bestrijden. Het is daarom essentieel om het lichaam te helpen het hoofd te bieden, en waarom niet, dankzij 100% natuurlijke oplossingen op basis van toppen?

Zorg voor de immuniteit van de kleintjes met de Wilde Roos

Rozenbottel wordt door Sint-Hildegard al beschouwd als " de knop van genegenheid " en wordt aanbevolen om " rot uit de longen te verwijderen en ze weer gezond te maken ". Wilde rozenstruik is een uitstekend middel tegen terugkerende chronische KNO-problemen, vooral bij kinderen. Hij wordt de beschermer van het bos genoemd en zal elk risico op infectie voorkomen.
Pediatrische knop bij uitstek, het wordt met name aanbevolen voor kinderen die beschermd willen worden tijdens risicoperiodes . Door de vruchten die rijk zijn aan vitamine C stimuleert het het natuurlijke afweersysteem en fungeert het als een echt natuurlijk schild.

Gebruikstips:

 • Volwassenen: 10 tot 15 druppels 's ochtends op een lege maag in een glas water.
 • Kinderen: Eén druppel per dag per jaar in een glas water. (De ochtend)

Verzorg je darmen met Walnoot

Het verzorgen van je darmen om je immuniteit te versterken is essentieel. We weten dat de darmmicrobiota van fundamenteel belang is en de basis vormt voor een goede gezondheid. Het bevorderen van een goede darmflora met goede bacteriën garandeert een feilloze immuniteit. De knop die het zal beschermen en versterken is de WALNOOT- knop.

Deze boom groeit het liefst alleen en is onafhankelijk van andere soorten, maar ook van andere walnotenbomen, omdat ze niet allemaal hetzelfde ritme hebben. Dit punt is interessant om te onderzoeken omdat het ook bepalend is voor de manier waarop dit maceraat wordt gebruikt. Het verdient zelfs de voorkeur om het alleen in te nemen of op zijn minst de inname ervan te compenseren met die van de andere extracten.

Walnoot heeft veel eigenschappen, het is een uitstekend antibacterieel en ontwormingsmiddel . Ook al wordt het vooral gebruikt als behandeling om de darmflora te herstellen en darmparasieten te elimineren, het kan ook een bondgenoot zijn bij allerlei soorten mycosen .

Tijdens deze epidemieperiode zal het vooral worden gebruikt om de immuniteit via de darmflora te versterken . Als de flora goed in balans is, is er een effectieve eerste verdediging tegen infecties van het lichaam aanwezig.

Voorzorgsmaatregelen voor gebruik:

In geval van constipatie verdient het de voorkeur om kleine doses walnoot te blijven gebruiken, omdat dit constipatie kan bevorderen.

Gebruikstips:

 • Volwassenen: 1 keer 's avonds 15 druppels, omdat je hierdoor ook goed kunt slapen en het op deze manier apart van andere maceraten wordt ingenomen. Behandeling van drie weken. Eventueel te vernieuwen.
 • Kinderen : Eén druppel per dag per jaar in een glas water.

Het levenselixer Zwarte bes

Zwarte bes in een paar woorden: het is een levenselixer, een echte afdruiprek, een adaptogeen en een immuniteitsstimulans.

Wat betekent ‘adaptogeen’?

Dit betekent dat het het lichaam helpt de nodige aanpassingen te maken in ongebruikelijke situaties: stress, temperatuur, enz.

Zijn reputatie is goed gevestigd op immuunniveau , dat hij opmerkelijk reguleert. Het wordt daarom gebruikt bij achteruitgang van het immuunsysteem , vooral na perioden van stress, vermoeidheid of hyperreacties van het immuunsysteem, zoals allergieën.

Bovendien is het een uitstekend afdruiprek voor het lichaam. Het zal het lichaam volledig leegmaken en het werk van alle organen vergemakkelijken zonder zich op een bepaalde functie of weefsel te richten. Dit zorgt voor een “ vernieuwing ” van vloeistoffen in het lichaam, door ze af te voeren. Het oefent ook een hepatoprotectieve werking uit, wat zijn belang verklaart bij het nemen van belangrijke medicijnen.

Gebruikstips:

 • Volwassenen: 5 tot 15 druppels per dag gedurende 3 weken. Daarna een weekje vrij. Eventueel te vernieuwen. Begin met 5 druppels per dag in een glas water buiten de maaltijd en verhoog de dosis indien nodig tot 15 druppels per dag. Als u moe of gestrest bent, kunt u de doseringen beter over de dag verdelen en niet te laat op de avond innemen.
 • Kinderen: Eén druppel per dag per jaar in een glas water.

Propolis: bij de eerste waarschuwingssignalen van verkoudheid

Propolis heeft , in de vorm van een moedertinctuur, ontstekingsremmende, immuunstimulerende, antiseptische, pijnstillende, genezende, schimmelwerende en zelfs ontstekingsremmende eigenschappen . Samenvattend biedt dit laatste een natuurlijke alternatieve oplossing voor veel alledaagse kwalen. Vooral tijdens de lente- of winterperiodes wanneer ons lichaam op de proef wordt gesteld.

Gebruiksaanwijzing (algemene dosering):

Volwassenen

 • Druppels : 1 tot 5 druppels, 3 tot 4 keer per dag.
 • Spray : 1 spray maximaal 5 keer per dag.
 • Tandvlees: Maximaal 4 tandvlees per dag

Junior (vanaf 3 jaar)

 • Druppels: Vanaf 3 jaar: 1 tot 3 druppels, 3 keer per dag.
 • Siroop : 5 ml, maximaal 3 keer per dag.
 • Tandvlees: Vanaf 6 jaar: Maximaal 1 kauwgom per dag (9 keer per dag)

Vertraag de ontwikkeling van ziektekiemen

De combinatie van extracten van elzen- en populierknoppen, de belangrijkste plantaardige bronnen van propolis, helpt de ontwikkeling van ziektekiemen te vertragen. Voor de productie van hun propolis verzamelen bijen vrijwel uitsluitend de harsen van populieren- en elzenknoppen, rijk aan flavonoïden. Terwijl de populier door de ouden werd beschouwd als een schildboom, is de zwarte els een robuuste soort die bestand is tegen rot.

Een ideale combinatie bij griep of griep, acute infecties en microbiële aanvallen.

Gebruikstips:

 • Als startdosis 10 druppels / 3 keer per dag, na 3 dagen: 5 druppels / 3 keer per dag.
 • Kinderen : 1 druppel per dag per jaar in een glas water.

Aarzel niet om een ​​zorgverlener te raadplegen voor meer informatie.

Referentie : Het grote boek over gemmotherapie door Laurine Pineau

Volgende lezen

A chaque femme son bourgeon : la ménopause

Elke vrouw heeft haar knop: de menopauze

Door Herbalgem la santé par les bourgeons

Lire l'article
La gemmothérapie à la rescousse de l'épuisement !

Gemmotherapie ter redding van uitputting!

Door Herbalgem la santé par les bourgeons

Lire l'article

Laat een reactie achter