Gemmotherapie ter redding van uitputting!

La gemmothérapie à la rescousse de l'épuisement !

Vermoeidheid, uitputting en burn-out zijn helaas veelvoorkomende verschijnselen in onze samenleving. De frustraties stapelen zich op en het cynisme neemt toe. Concentratie is steeds moeilijker vast te houden. Er kunnen lichamelijke symptomen optreden, zoals slapeloosheid of spierspanning. Nou, goed nieuws, er zijn 100% natuurlijke oplossingen die echte bondgenoten kunnen blijken te zijn in deze moeilijke situaties. Ontdek in dit artikel de juiste oordopjes om ermee om te gaan en je batterijen op te laden!

Welke toppen kunnen je helpen?

De ‘tonificerende’ knoppen van het lichaam

Cassis

De Cassisknop staat bekend als “ de ster van de gemmotherapie !” Het is een echte veelzijdige en adaptogene top, die ook wel het levenselixer wordt genoemd.

Deze knop, bekend sinds de Middeleeuwen, wordt gebruikt voor verschillende soorten kwalen: allergieën, reuma, gewrichtspijn, enz. Wat ons in dit artikel echter vooral interesseert, zijn de krachten tegen vermoeidheid en stress!

Bij een overprikkeld zenuwstelsel, zoals het geval is bij gestresste mensen, raakt het lichaam geleidelijk uitgeput, verzwakt het immuunsysteem en is het lichaam vatbaarder voor vermoeidheid, infecties en beroertes.

Door de bijnieren te stimuleren en de afscheiding van je interne cortisol te bevorderen, helpt de zwarte besknop vermoeidheid, chronische stress, asthenie en het gevoel van uitputting in het algemeen te bestrijden.

Sequoia

De Sequoia is een reus uit het plantenrijk, heel hoog en heel breed, hij is bijzonder imposant! Deze boom kan duizenden jaren leven, geen wonder dat hij het symbool is van een lang leven .

Bij gemmotherapie wordt vaak de werking op de mannelijke geslachtsorganen benadrukt, omdat het inwerkt op het zenuwstelsel en het klierstelsel. Er wordt gezegd dat het “het herenelixer van de jeugd” is of dat het “testosteronachtig” is. Sequoia brengt zowel fysiek als mentaal tonus , revitaliseert het lichaam en wordt vooral aanbevolen voor volwassenen.

Zwangere vrouwen moeten oppassen dat ze geen toppen nemen met een hormonale werking, zoals sequoia.

Eik

De eik groeit langzaam, maar heeft sterke en diepe wortels. Het is een sterke boom met een imposante bouw, die kracht en steun geeft. De symboliek ervan ligt dicht bij die van de kastanjeboom, maar is nog steeds hoger in termen van kracht. Daarom wordt hij vaak vergeleken met de koning van het bos.

Bij gemmotherapie heeft het geweldige eigenschappen; het stimuleert met name de bijnieren en geeft energie aan de endocriene keten. Bovendien herstelt het de kracht en moed van senioren die al zwakke punten hebben en hun lichaam willen versterken.

In perioden van grote vermoeidheid en overwerk zijn de daaruit voortvloeiende symptomen vaak te wijten aan uitputting van de endocriene klieren. Omdat ze van elkaar afhankelijk zijn, is het voldoende dat één verzwakt is, zodat ze allemaal verzwakt zijn.

Het doel van eikenmaceraat is om de houdbaarheid ervan te verlengen, nadat je bijvoorbeeld al zwarte bessen of sequoia hebt geprobeerd.

Zwangere vrouwen moeten oppassen dat ze geen toppen nemen met een hormonale werking, zoals eik.

De ‘kalmerende’ knoppen van het lichaam

Vijgenboom

De vijgenboom wordt vooral gebruikt in de gemmotherapie omdat hij een van de knoppen is van het spijsverterings- en zenuwstelsel. Het heeft een grote afvoerende en regenererende werking op de maag en zijn werking beperkt zich niet tot de maag, want het is ook heel goed voor de darmen, die voor de mens het ‘tweede brein’ zijn. Het reguleert inderdaad de zuurafscheiding uit de maag, het kalmeert misselijkheid en braken.

Hoewel het niet “kalmerend” is, wordt de vijgenboom vooral aanbevolen in gevallen van een laag moreel, depressie of zelfs nerveuze vermoeidheid. Dankzij het serotoninegehalte (stressneurotransmitter) stimuleert de vijgenboom inderdaad de melatonine, het slaaphormoon, waardoor u een goede nachtrust kunt hebben.

Linde

Linde is een prachtige, imposante boom, maar tegelijkertijd delicaat. Hij heeft een ‘troostende’ kant, een beetje als een zachtaardige en beschermende grootmoeder. Een van de sterke punten van gemmotherapie is dat het een regulerende werking heeft op het zenuwstelsel. Het is geschikt bij angst en stress, maar ook wanneer het zenuwstelsel volledig gedesoriënteerd is. De belangrijkste indicatie blijft echter het bevorderen van een gezonde en herstellende slaap bij baby's, kinderen en volwassenen.

Het wordt ook aanbevolen voor hyperactieve mensen, omdat je hierdoor kunt ontspannen en minder obsessieve gedachten hebt en de geest zich daardoor gemakkelijker kan concentreren.

Meidoorn

Meidoornmaceraat beheert cardiovasculaire problemen en is ook een geweldig zenuwkalmerend middel dat inwerkt op angst, wat essentieel is tijdens een periode van stress, intense vermoeidheid of zelfs overwerk. In de Chinese energiewereld staat dit maceraat bekend om zijn werking op de hartmeridiaan: het bevordert levensvreugde, zelfvertrouwen en positieve gevoelens. Het brengt sensaties terug naar het hart om weg te gaan van de geest, en herbergt de Shen, zetel van gevoeligheid en emoties.

Samengevat: symptoom – knopassociatie

Ik ben depressief omdat ik mijn familie mis ”: de vijgenboom

"Ik heb veel werk te doen, ik moet volhouden" zwarte bes of sequoia

“Ik werk zo veel dat ik mijn eetlust verlies, ik val af, ik slaap slecht” : eik in de ochtend en linde in de avond

Ik ben bang om een ​​virus op te lopen, ik raak gestresseerd en ik ben negatief ”: meidoorn

Hoe neem je deze knoppen?

Bij gemmotherapie wordt een maceraat ingenomen als kuur van 1 tot 3 weken. Begin met 5 druppels per dag in een glas water buiten de maaltijd en verhoog de dosis indien nodig naar 15 druppels per dag (in 3 doses). Hervat indien nodig de behandeling van 3 weken na een pauze van een week, als er een positief effect wordt gevoeld.

Als u ervoor kiest om twee knopmaceraten tegelijkertijd te combineren, zoals bijvoorbeeld vijg en zwarte bes. Verdun in dit geval 5 tot 7 druppels van elk maceraat per dag in een glas water of neem er één 's ochtends en één 's avonds. Aarzel niet om advies in te winnen bij een zorgverlener voor meer informatie.

Volgende lezen

Geef je immuniteit een boost met de knoppen!

Door Herbalgem la santé par les bourgeons

Lire l'article
A chaque femme son bourgeon 3 : la cystite

Elke vrouw heeft haar eigen knop 3: blaasontsteking

Door Herbalgem la santé par les bourgeons

Lire l'article

Laat een reactie achter