Hoe kunt u uw stress beheersen met gemmotherapie?

Comment gérer son stress avec la gemmothérapie?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is stress niet noodzakelijk iets negatiefs. Door je stress goed te beheersen, kun je er een echte motor van maken. Goede stress geeft ons energie en geeft ons een lichte, positieve stimulatie. Op de lange termijn verbetert het de gezondheid en is het een belangrijke factor in de persoonlijke ontwikkeling.

Omgekeerd, als we slechte stress ervaren, leidt dit tot een lagere efficiëntie en grotere vermoeidheid. Vaak wijdverspreid in onze samenleving kan het veroorzaken: pijn, depressie, overgewicht, slaapproblemen, burn-out, etc. Het is daarom belangrijk om dagelijks passende maatregelen te nemen voor ons welzijn.

Een goed dieet

Wanneer u met stress wordt geconfronteerd, is het gebruikelijk dat u de reflex heeft om meer te eten. Door te eten worden angsten gekalmeerd en worden problemen tijdelijk geëvacueerd. U moet er echter voor zorgen dat u de tijd neemt om een ​​echte maaltijd aan tafel te nuttigen en tussendoortjes te vermijden. Een goed dieet betekent voldoende verse groenten en fruit eten, water drinken en voedsel vermijden dat te vet, te zout en te zoet is. We volgen een gezond dieet om het lichaam te voorzien van alle vitamines, mineralen en sporenelementen die nodig zijn voor het goed functioneren van al onze organen en om oxidatieve stress te vermijden, waardoor we sneller verouderen. Hoewel het belangrijk is om een ​​gezonde levensstijl te hebben, moet u echter weten hoe u uzelf van tijd tot tijd kunt trakteren door de voorkeur te geven aan het voedsel dat u lekker vindt (altijd met mate).

Sporten

Je kent het gebruikelijke refrein: het is belangrijk om aan lichaamsbeweging te doen. Het is bewezen dat uitgaan, rennen, wandelen, sporten de weerstand tegen stress verhoogt!

Als u bijvoorbeeld tien minuten wandelt, kunt u uw hoofd leegmaken, de endorfine-aanmaak stimuleren en tegelijkertijd de stresshormonen verminderen.

Als je geen tijd hebt om te sporten, kan het toevoegen van een paar bewegingen aan je routine positieve effecten hebben.

Even snel joggen voor het douchen, cardio-oefeningen in de woonkamer of zelfs wandelen naar bijvoorbeeld het werk.

Adem diep

Adem elke ochtend langzaam in gedurende 5 seconden, adem vervolgens 8 seconden uit en dit gedurende één minuut. Met deze methode kunt u uw stress effectief beheersen , dus 3, 2, 1 mediteren! Naast deze bekende methoden om stress te beheersen, zijn er 100% natuurlijke en effectieve oplossingen in gemmotherapie.

Met deze oplossingen kunt u crisissituaties beheersen en uw innerlijke welzijn herwinnen.

De nood-antistress van gemmotherapie gecombineerd met aromatherapie

Wanneer stress te intens is, verhindert het ons om vooruit te komen. Om dit tegen te gaan hebben wij geschikte oplossingen ontwikkeld op basis van vijgenboomknoppen, zwarte bessen en essentiële oliën van lavendel, engelwortel en neroli.

  • De vijgenboom staat vooral bekend om zijn ontspannende eigenschappen , hij helpt serotonine vrij te maken en het zenuwstelsel onder controle te houden.
  • De knop van de zwarte bes zal de effectiviteit van de vijgenboom met betrekking tot stress versterken door de aanpassing van het lichaam te versterken. In combinatie met andere knoppen versterkt zwarte bes inderdaad hun deugden. Het is daarom de ideale metgezel in het kader van een vereniging.
  • Echte essentiële olie van lavendel speelt een rol als energetische reiniger van de psyche, het is effectief tegen angst en hoofdpijn.
  • Essentiële olie van Angelica bestrijdt instabiliteit en psychologische paniektoestanden.
  • Essentiële olie van Neroli werkt op emotionele schokken, stress, angst en angst.

Bibliografie

  • https://www.huffingtonpost.fr/2013/09/09/stress-conseil-scientifique-prouve-destresser_n_3897301.html
  • https://www.femina.ch/societe/psycho/bien-etre-7-reflexes-matinaux-pour-etre-zen-toute-la-journee

Volgende lezen

Traiter ses allergies avec la gemmothérapie

Allergieën behandelen met gemmotherapie

Door Herbalgem la santé par les bourgeons

Lire l'article
Votre trousse de secours de l'été en gemmothérapie

Uw gemmotherapie zomer eerste hulp kit

Door Herbalgem la santé par les bourgeons

Lire l'article

Laat een reactie achter