Knoppen om je gewrichten te helpen

Les bourgeons au secours de vos articulations

Gewrichtsproblemen hebben meerdere oorzaken: leeftijd, genetica, hobby's en professionele activiteiten verslijten soms onze kostbare gewrichten voortijdig. Gemmotherapie, of knoptherapie, maakt het, door echt diepgaand werk uit te voeren, mogelijk om de basis van de persoon met gevoelige gewrichten steviger te maken door hun flexibiliteit te verbeteren, hun pijn te verlichten, te remineraliseren en de slijtage van de gewrichten te bestrijden gewrichten. Deze effecten zorgen er niet alleen voor dat de persoon wordt opgelucht, maar ook, op een meer symbolisch niveau, weer kracht en stevigheid krijgt, evenals een betere structuur en aanpassing aan zijn omgeving.

De 4 knoppen van mijn gewrichten:

De knop van de zwarte bes

De knop van de zwarte bes neutraliseert door zijn Cortison-achtige werking ontstekingen. Tegelijkertijd bevordert het de werking van de 3 andere knoppen door zijn adaptogene effect. Het is ook een uitstekend tonicum voor het lichaam en is bijzonder rijk aan antioxidanten.

De pijnboomknop

Pijnboomknop: Uitstekende remineralisator, zeer nuttig bij preventie, versterkt de botten, bestrijdt slijtage en vernietiging van gewrichtskraakbeen. Het stimuleert chrondrocyten, cellen in het kraakbeen die deelnemen aan de synthese en het onderhoud van kraakbeenweefsel.

De wijnstokknop

De knop van de wijnstok bevordert de juiste ontwikkeling van botten, vertraagt ​​gewrichtsvervormingen en behoudt de gewrichtsflexibiliteit.

Berkenknop

Berkenknop wordt beschouwd als de “knop van flexibiliteit”, het is een algemene drainer van de lever en organische routes. Een must om de gebruikelijke gevolgen van een tekort aan het uitscheidingssysteem tegen te gaan, zoals het vasthouden van water, cellulitis of gewrichtsaandoeningen. Op de gewrichten heeft het werkelijk een dubbele rol: zacht afdruipend en regeneratie. Het helpt urinezuur en andere zure resten te elimineren, terwijl het de gewrichten stimuleert om te regenereren. Het wordt op alle leeftijden van het leven gebruikt.

Dit mengsel werd gebruikt bij gewrichtspijn veroorzaakt door het Chikungunya-virus tijdens de epidemie die in 2005 op het eiland Réunion plaatsvond.

Gemmotherapie te hulp?

Toppen, natuurlijke oplossingen voor gewrichtsproblemen.

Er zijn kant-en-klare oplossingen beschikbaar om de gewrichtsflexibiliteit te behouden en te verbeteren. Deze synergie is ontworpen op basis van dennenknoppen met remineraliserende effecten, wijnstokknoppen met antioxiderende eigenschappen en berkenknoppen met drainerende effecten, onthoud berk: “de boom van flexibiliteit”. Ten slotte vinden we ook zwarte bessenknoppen die een verzachtend effect hebben op gewrichtsklachten.

In aanvulling ?

Berkensap.

Berkensap past heel goed bij deze toppen en zorgt voor zowel drainage als een toevoer van biologisch beschikbare mineralen. We kunnen ook de werking toevoegen van jonge paardenstaartscheuten die een goede botontwikkeling en het behoud van kraakbeen bevorderen, evenals koper dat bijdraagt ​​aan het behoud van bindweefsel. Tenslotte kan een uitwendige massage met essentiële oliën ook een uitstekende aanvulling zijn.

Referenties:

  • Filip Andrianne. Verhandeling over gemmotherapie. Bud-therapie. Ed Aymiris

Volgende lezen

L'effet des bourgeons sur l’arthrite rhumatoïde juvénile : une étude scientifique prometteuse

Het effect van knoppen op juveniele reumatoïde artritis: een veelbelovende wetenschappelijke studie

Door Herbalgem la santé par les bourgeons

Lire l'article
Comment le Cassis va changer votre vie

Hoe zwarte bessen je leven zullen veranderen

Door Herbalgem la santé par les bourgeons

Lire l'article

Laat een reactie achter