Krijg uw slaap terug zonder bijwerkingen

Retrouvez votre sommeil sans effets secondaires

Ongeveer 10% van de volwassen bevolking lijdt aan ernstige slapeloosheid en gebruikt regelmatig medicijnen. In rust- of verzorgingshuizen lopen deze cijfers zelfs op tot 20 tot 50%. Natuurlijke oplossingen liggen echter binnen handbereik. Natuurlijk, dus zonder toevoegingen, verslaving of bijwerkingen. Want ja, het is mogelijk om je evenwicht te (her)vinden door de vicieuze cirkel van het innemen van kalmeringsmiddelen in de avond en het innemen van stimulerende middelen in de ochtend te verlaten. Uitleg.

Een snelle herinnering over de slaapfasen

We zijn ons goed bewust van de paradoxale slaap , genaamd REM (Rapid Eye Movements), die overeenkomt met de droomfase. Het is HET moment om te herstellen van nerveuze vermoeidheid, waardoor u de gedurende de dag verzamelde informatie kunt ordenen. Tegelijkertijd wordt de langzame slaap verdeeld in fasen van toenemende diepte: in slaap vallen, lichte slaap en diepe slaap, een bijzonder belangrijk moment voor lichamelijk herstel. Deze fasen hebben daarom elk hun eigen belang en moeten worden gerespecteerd om een ​​echt herstellende slaap te bereiken.

Heeft u last van slapeloosheid?

Slapeloosheid wordt beschreven als een slechte of onvoldoende slaapkwaliteit, die een schadelijk effect heeft op het functioneren overdag. Maar dat wist je al. Concreet geeft dit typische symptomen zoals:

 • Neem meer dan 30 minuten om in slaap te vallen
 • Frequent nachtelijk ontwaken
 • Te vroeg wakker worden

Waarom heb ik last van slaapproblemen?

Secundaire slapeloosheid kan vaak worden verklaard: slechte levensstijl, stress, omgeving die de slaap verstoort (lawaai, licht), depressie, somatische stoornissen (hoesten, gastro-oesofageale reflux), typische slaapstoornissen (apneu, beensyndroom zonder rust), medicijnen nemen, circadiane slaapstoornissen ritmestoornissen (jetlag, onregelmatig werken, etc.) zijn allemaal factoren die een goede nachtrust kunnen belemmeren. Als u zich herkent in deze oorzaken, weet u wat u moet doen om uw nachten te verbeteren.

Als u al deze mogelijke factoren al heeft uitgesloten, lijdt u mogelijk aan primaire slapeloosheid . Dit is slapeloosheid waarvoor geen etiologie kan worden aangetoond. Wees gerust, er bestaan ​​ook in dit geval oplossingen. Hier zijn de resultaten van het laatste onderzoek over dit onderwerp. Om u te helpen uw nachten niet langer vol angst te vrezen.

Nieuwe verontrustende factoren

De pijnappelklier , gelegen in de hersenen, scheidt melatonine af van serotonine. Studies hebben echter aangetoond dat deze klier gevoelig is voor licht, wat logisch is, omdat we geacht worden in een rustfase te gaan als de zon ondergaat. Maar het is ook gevoelig voor elektromagnetische velden met een zeer lage frequentie (vanaf 2 mG). Uit een onderzoek blijkt dat microgolfstraling gedurende 8 maanden invloed heeft gehad op maar liefst 143 herseneiwitten! Kortom, het uitschakelen van je wifi en je mobiele telefoon , ECHT uitschakelen, kan je nacht veranderen.

Zorg voor een evenwicht

Zoals we hebben gezien is serotonine (5-HT) een essentieel element voor de slaap, omdat het ervoor zorgt dat melatonine wordt uitgescheiden, wat het in slaap vallen bevordert. Onderzoekers hebben ook waargenomen dat door het verhogen van de hoeveelheid serotonine bij katten, we de duur van de langzame slaap verlengen, terwijl de remming ervan leidt tot totale slapeloosheid bij katten. Al dit prachtige evenwicht wordt echter voor 90% geproduceerd door het maag-darmstelsel en slechts voor 10% door de hersenen. Dus ja, alles is met elkaar verbonden en met elkaar verbonden. Negeer deze informatie niet, die aansluit bij het belang van een gezonde levensstijl en gezonde voeding . Want de basisregels hebben ons soms nog veel te leren.

Waarom knoppen nemen om je slaap te verbeteren?

Door zijn werking op de grond van elke persoon brengt de knop een diepe en zachte verandering teweeg, aangepast aan het ritme van het lichaam. Als een bewaker die ons helpt de weg naar het licht te vinden, helpt hij een tijdje totdat we weer sterk genoeg zijn om het zonder hem te doen en vanuit onszelf te putten wat we nodig hebben.

Voor de slaap heeft onderzoek naar gemmotherapie zeer goede resultaten opgeleverd, vooral voor twee knoppen: vijg en linde.

Vijgenboomknop

Vijgenknop is vooral geïndiceerd voor de bestrijding van slaapstoornissen dankzij 3 acties:

 • op de cortico-hypothalamische as, dus op psychosomatisch niveau: het kan talrijke aandoeningen reguleren die voortvloeien uit neuro-vegetatieve dystonie (vermoeidheid, dorst, duizeligheid, enz.).
 • tegen angst: de neurosedatieve werking ervan heeft zowel gevolgen voor slapeloosheid als voor de mogelijke oorzaken ervan.
 • op de maagafscheiding en op de eetlust: het heeft zeer interessante eigenschappen tegen misselijkheid en spijsverteringsstoornissen van nerveuze oorsprong.

De Lindeknop

De Lindeknop heeft kalmerende en verzachtende eigenschappen dankzij 3 specifieke werkingen:

 • Het verhoogt het serotonineniveau met een kalmerend effect .
 • Het werkt in op het spijsverteringsstelsel.
 • Er is waargenomen dat het nuttig is bij het stoppen met slaappillen en het stoppen van de verslaving aan pijnstillers.

Door deze twee toppen te combineren, verkrijgen we een supervolledige synergie. Een effectiviteitsonderzoek dat tussen 2011 en 2013 werd uitgevoerd bij twintig patiënten die aan primaire chronische slapeloosheid leden, toonde aan dat bijna de helft van hen een trend waarnam in de richting van een toename van hun langzame, diepe slaap (gemiddeld 18 minuten) en hun paradoxale slaap (25 minuten langer). ). Eervolle figuren die ervoor zorgen dat je deze deur naar hernieuwde vrijheid wilt openen!>

Referenties

 • Philippe Andrianne Verhandeling over Gemmotherapie: Therapie door knoppen Editions Aymiris Fragopoulou AF
 • Hersenproteoomrespons na blootstelling van muizen over het hele lichaam aan mobiele telefoons met draadloze DECT-basisstraling, Electromagn Biol Med. 2012 december; 31(4):250-74. Epub 20 januari 2012.
 • Etnofarmacologische onderzoeken naar krampstillende en bloedplaatjesaggregatieremmende activiteiten van Ficus carica Gilani AH, ehmood MH, Janbaz KH, Khan AU, Saeed SA. J Ethnopharmacol. 2 september 2008; 119(1):1-5 Inder Kumar Makhija et al Annals of Biological Research, 2010, 1 (4): 171-180

Volgende lezen

Ma trousse de bourgeons pour l’hiver

Mijn toppenkit voor de winter

Door Herbalgem la santé par les bourgeons

Lire l'article
Les bourgeons de la femme : contre les gênes urinaires

Damesknoppen: tegen urinaire ongemakken

Door Herbalgem la santé par les bourgeons

Lire l'article

Laat een reactie achter