Onze knoppen voor de zomer

Nos bourgeons pour l'été

De zomer is al in volle gang, maar het is nooit te laat om de ideale knoppen te ontdekken en te herontdekken die je tijdens deze periode vergezellen. Onze maceraten passen gemakkelijk in uw koffers en vakantietassen en vergezellen u zonder problemen waar u ook heen gaat. In dit artikel herinneren we je aan de essentiële zaken die je moet weten over 4 knoppen die tijdens de zomer worden aanbevolen: bosbes, kastanje, vijg en rozemarijn.

Behandeling met gemmotherapie

Voordat we u de door ons geselecteerde knoppen aanbieden, is het altijd handig om u even kort te herinneren aan de duur van de behandeling en de aanbevolen dosering.

De aanbevolen duur van een behandeling is 3 weken , daarna moet u een pauze van een week in de behandeling nemen. Deze pauze wordt een ‘ therapeutische pauze ’ genoemd. Dankzij dit kan het lichaam de gestarte therapie registreren. De behandeling kan vervolgens worden voortgezet voor een periode van 3 maanden, waarbij altijd deze cyclus van 3 weken behandeling gevolgd door een week pauze wordt gerespecteerd.

Gemmotherapie is natuurlijk, innovatief en betaalbaar voor alle leeftijden. Het kan worden aanbevolen voor kinderen, baby's en zelfs, binnen bepaalde grenzen, zwangere vrouwen. Zwangere vrouwen zullen echter gemmotherapiecomplexen en -eenheden gebruiken op aanbeveling van een zorgverlener.

Doseringen:

 • Voor volwassenen: Bij acute ziekte de dosis na verloop van tijd herhalen: maximaal 5 druppels per dosis en maximaal 3x/dag. Tot verbetering. Bij preventieve behandeling maximaal 5 tot 15 druppels één keer per ochtend (3 weken/maand).
 • Voor kinderen vanaf 3 jaar: 1 druppel per dag per jaar. Een kind van 4 jaar oud neemt bijvoorbeeld 4 druppels per dag. Begin met 1 druppel en verhoog elke dag met 1 druppel totdat het gewenste effect is bereikt.

Zoom op 4 knoppen

Airelle: de bondgenoot van vrouwelijk comfort

Pol Henry, grondlegger van de gemmotherapie, zei dat als we maar één knop hadden moeten kiezen, het ongetwijfeld Lingonberry zou zijn geweest.

Net als framboos wordt rode bosbes beschouwd als een voornamelijk vrouwelijke knop.

Lingonberry heeft daarom tal van eigenschappen: “ oestrogeenachtig”, ontstekingsremmend, blaasdrainerend en heilzaam ontstekingsremmend . Het helpt ook het werk van de darmen te ondersteunen en brengt de emunctories opnieuw in evenwicht. Als het alleen niet altijd voldoende is bij blaasontsteking in de acute fase, is het geïndiceerd voor diepgaand onderzoek bij recidiverende blaasontsteking of aanhoudende blaasontsteking. Tijdens de menopauze komt cystitis doorgaans vaker voor als gevolg van hormonale daling.

Het verlicht de symptomen die verband houden met de menopauze (opvliegers, urinewegproblemen, angst). Rode bosbes is ook een ondersteuning voor de eierstokken: het bestrijdt de veroudering, de afname van de activiteit en helpt de vitaliteit zo lang mogelijk te behouden.

 • Voorzorgsmaatregelen bij gebruik: niet aanbevolen tijdens de zwangerschap en voor mensen die last hebben van hormonale pathologie (kanker, cysten, enz.)
 • Bijwerkingen: Geen

LEES MEER Over de menopauze en knoppen?

LEES MEER Over blaasontsteking en knoppen?

De kastanjeboom: de knop van retentie!

De kastanjeboom wordt beschouwd als de knop van de lymfatische circulatie. Het heeft verschillende voordelen: veneuze en lymfatische tonic (beschouwd als een uitstekende lymfedrainage), anti-cellulitis, ontstekingsremmend en antioxidant. Het is erg handig als je zware benen, spataderen, cellulitis of vochtretentie hebt. Nog meer problemen ondervinden we in de zomer door de hoge hitte.

Naast zijn rol voor de lymfe is ontdekt dat kastanje ook een positief effect heeft op eczeem van de onderste ledematen.

 • Voorzorgsmaatregelen bij gebruik: Geen
 • Bijwerkingen: Geen

LEES MEER: Over de voordelen van kastanje voor de bloedsomloop?

De vijgenboom: jouw ontspanningsbondgenoot!

De regulerende knop van het zenuwstelsel, de vijgenboom is een belangrijk maceraat in de gemmotherapie.

Vijgenboommaceraat werkt vooral bij stress, angst en depressie en dus bij de daarmee gepaard gaande stoornissen: slaap- en spijsverteringsproblemen, vooral in de maag. Het kalmeert en kalmeert gestresste mensen, maakt het gemakkelijker om in slaap te vallen en vermindert het nachtelijk ontwaken.

Deze top is daarom ideaal voor mensen die last hebben van reisziekte en ook voor mensen die gestrest zijn door hun vertrek op vakantie.

 • Voorzorgsmaatregelen bij gebruik : bij mensen die allergisch zijn voor latex kan vijgenknopmaceraat reacties veroorzaken.
 • Bijwerkingen: Geen
LEES MEER: Over de vele voordelen van de vijgenboom?

Rozemarijn: jouw detox-bondgenoot!

We zijn misschien sportief of bewust van ons figuur, maar tijdens de vakantie laten we ons gaan en verzamelen we maaltijden die te stevig of te waterig zijn...

Terwijl de lever de bondgenoot van alle organen is dankzij zijn vermogen om gifstoffen te reinigen, is de Rozemarijnknop op zijn beurt de bondgenoot van de lever. Dankzij de hepatische werking heeft rozemarijn een grote diversiteit aan werkingen op het lichaam. Omdat het de lever helpt door deze te reinigen, helpt het ook de verschillende gifstoffen in andere organen te reinigen. Rozemarijn beschermt en regenereert de lever, waardoor het mogelijk is om indirect verschillende aandoeningen van het menselijk lichaam te voorkomen.

Naast de hulp die het biedt aan de lever en de rest van het lichaam, is rozemarijn een hersenstimulans die heldere gedachten geeft.

 • Voorzorgsmaatregelen bij gebruik: Niet aanbevolen voor zwangere vrouwen
 • Bijwerkingen: Geen
LEES MEER Over de vele voordelen van Rozemarijn?

Bronnen

 • Het grote boek over gemmotherapie van Laurine Pineau
 • Gemmotherapie: Buds for Health, praktische en gezinsgids door Stéphane Boistard
 • Verhandeling over gemmotherapie: therapie met knoppen door Philippe Andrianne

Volgende lezen

Knoppen voor je bloedsomloop

Door Herbalgem la santé par les bourgeons

Lire l'article
Cycle, sexualité et ménopause

Cyclus, seksualiteit en menopauze

Door HerbalGem la santé par les bourgeons

Lire l'article

Laat een reactie achter