Winterknoppen voor het hele gezin

Les bourgeons de l’hiver pour toute la famille

Gemmotherapie is een echt veldgeneesmiddel voor het hele gezin. Het kan een geweldige bondgenoot zijn tegen winterkwalen. Afhankelijk van de behoeften en het terrein van elke persoon, maar ook van de gevoeligheid van het moment. Ontdek de winterknoppen die je het beste helpen de excessen van de kou te bestrijden!

Geconcentreerde maceraten

De wilde rozenstruik of rozenbottel

De wilde rozenstruik die aanwezig is in ons IMMUNOGEM-complex, wordt door Sint-Hildegard al beschouwd als “de knop van genegenheid” en aanbevolen om “rot uit de longen te verwijderen” en is een uitstekend middel tegen terugkerende chronische ziekten. Hij wordt de beschermer van het bos genoemd en zal tijdens de winterperiode elk risico op infectie voorkomen. Kinderknop bij uitstek, het wordt met name aanbevolen voor kinderen die beschermd willen worden tijdens perioden van risico tegen:

 • Rhinitis
 • Oor infecties
 • Tonsillitis
 • Tracheobronchitis
 • Rhinofaryngitis

De Hazelaar

Als boom van licht versterkt hij de grond waarin hij groeit, waardoor andere essenties kunnen verschijnen. Door de longen leeg te maken, zal het de bondgenoot zijn van elke zwakte op dit niveau. Over het algemeen kalmerend voor het lichaam terwijl het de synthese van rode bloedcellen stimuleert, zullen we gemakkelijk de voordelen begrijpen die het oplevert voor iemand die lijdt aan:

 • Verschillende neurovegetatieve syndromen
 • Bloedarmoede
 • Necrose van de ledematen
 • Chronische bronchiopathieën, enz.

Viburnum

Krampstillend voor de longen , viburnum wordt in de Chinese geneeskunde in verband gebracht met de long/dikke darm. Het bevat calcium en magnesium, die betrokken zijn bij het spiercontractiemechanisme.
Viburnummaceraat biedt actie tegen:

 • Eczeem en astma (het verwijderen van eczeem met zalven verandert het vaak in astma)
 • Spasmen
 • Hyperthyreoïdie
 • Pijn en ontsteking

Charme

De haagbeuk draagt ​​zijn naam goed: sociale boom , hij stelt weinig eisen aan de grond waarin hij leeft, maar verbetert de humus en beschermt tegelijkertijd de soorten die hem omringen. Beschermend, ontstekingsremmend en infectiewerend specifiek voor de KNO-slijmvliezen, heeft het ook het vermogen om het aantal bloedplaatjes in het bloed te verhogen.

Het is uitstekend tegen:

 • Sinusitis (door het neusslijmvlies te beschermen)
 • Chronische bronchitis
 • Krampachtige rhinitis
 • Bloedingen, problemen met de bloedsomloop

Zwarte bes

Zwarte bes is de meest bestudeerde knop ter wereld vanwege zijn grote kracht. In combinatie met andere toppen versterkt het hun deugden. Het is daarom de ideale metgezel in het kader van een vereniging. In de winter is het uitstekend voor: het verhogen van de immuniteit en de algehele weerstand van het lichaam . Het wordt aanbevolen in de volgende gevallen: bijnieruitputting, allergische rhinitis, chronische nasofaryngitis, sinusitis, bronchitis, maar ook hypertensie, slaperigheid, enz.

Kleverige els

Zwarte els is een “plantenantibioticum” en groeit ontstekingsremmend in vochtige gebieden, vaak langs rivieren. Het heeft een gunstige werking op de afvoer van het lichaam en het verdunnen van te dik bloed . Het heeft een verzachtende invloed op de luchtwegen (bronchitis, rhinitis). Wat de KNO-bol betreft, is deze knop geïndiceerd vanwege zijn ontstekingsremmende karakter voor de behandeling van rhinitis, sinusitis, tracheitis, laryngitis, enz.

Wintercomplexen

IMMUNOGEM

Het IMMUNOGEM-complex wordt voornamelijk gebruikt voor preventie en kan zeer nuttig zijn in gevallen van terugkerende ziekten en een verzwakking van het immuunsysteem. Het zal fungeren als een echte immuniteitsversterker, vooral dankzij de vitamine C die het bevat. Dit complex is gemaakt van jonge scheuten van wilde rozenstruiken, zilversparren en zwarte bessen en heeft krachtige antioxiderende eigenschappen.

Gebruiksaanwijzing : 5 tot 15 druppels per dag gedurende 3 weken. Daarna een weekje vrij. Eventueel te vernieuwen.

Kinderen : Eén druppel per dag per jaar in een glas water.

SINUGEM en SINUGEM SPRAY

Dit SINUGEM-complex is speciaal ontworpen voor de behandeling van sinusitis. Het bestaat met name uit haagbeukknoppen. The Charm heeft een krampstillend effect en herstelt schade aan het slijmvlies van de luchtwegen bij KNO-problemen (sinusitis, rhinitis, otitis, enz.). In dit complex zit ook elzenknop, dat wordt beschouwd als een “natuurlijk plantaardig antibioticum”. Het heeft een geweldige ontstekingsremmende werking, vooral bij het begin van een infectie. De jonge scheuten van de wilde rozenstruik zijn rijk aan vitamine C en hebben belangrijke antivirale eigenschappen. Deze acties worden versterkt door de knop van de zwarte bes, die ook het lichaam zal stimuleren.

Gebruiksaanwijzing : 5 tot 15 druppels per dag gedurende 3 weken. Daarna een weekje vrij. Eventueel te vernieuwen.

Kinderen : Eén druppel per dag per jaar in een glas water.

SANOGEM en SANOGEM SPRAY

Dit complex helpt de ontwikkeling van ziektekiemen te vertragen dankzij de combinatie van extracten van populieren en elzenknoppen, de belangrijkste plantaardige bronnen van propolis. Voor de productie van hun propolis verzamelen bijen vrijwel uitsluitend de harsen van populieren- en elzenknoppen, rijk aan flavonoïden. Terwijl de populier door de ouden werd beschouwd als een schildboom, is de zwarte els een robuuste soort die bestand is tegen rot.
Dit complex zal daarom ideaal zijn bij griep of griep, acute infecties en microbiële aanvallen.

Gebruiksaanwijzing: Als startdosis 10 druppels / 3 keer per dag, na 3 dagen: 5 druppels / 3 keer per dag.

Kinderen : 1 druppel per dag per jaar in een glas water.

Siropen

 • Koelsiroop kalmeert gesloten en geïrriteerde luchtwegen. Het bestaat gedeeltelijk uit Viburnum. Het kan worden geconsumeerd met een snelheid van één theelepel 1 tot 5 keer per dag voor volwassenen en een halve theelepel 1 tot 5 keer per dag voor kinderen.
 • In de Smokers' Syrup vinden we hazelnoot, speciaal ontworpen om de luchtwegen te verzachten die verstopt en misbruikt zijn door giftige stoffen die verband houden met tabak. Aanbevolen vanaf 13 jaar.

Volgende lezen

Votre trousse de secours de l'été en gemmothérapie

Uw gemmotherapie zomer eerste hulp kit

Door Herbalgem la santé par les bourgeons

Lire l'article
Soigner les maux de tête naturellement

Behandel hoofdpijn op natuurlijke wijze

Door Herbalgem la santé par les bourgeons

Lire l'article

Laat een reactie achter