Uw gemmotherapie zomer eerste hulp kit

Votre trousse de secours de l'été en gemmothérapie

Klaar om op vakantie te gaan, maar je weet niet welke benodigdheden je in je EHBO-doos moet meenemen? Om u te helpen bieden wij u enkele essentiële gemmotherapiemiddelen aan, waarmee u eventuele problemen tijdens uw verblijf kunt oplossen!

Verbranding of zonnebrand?

Smeerwortel balsem

Onze balsem is gemaakt van berkensap, smeerwortel, zwarte bessenknoppen, maar ook sint-janskruid en propolis. Het bevat ook essentiële oliën in een lage concentratie: citroengras en kaneel. Zoals het woord “smeerwortel” suggereert, is het doel van dit product om het bindweefsel van de huid te “consolideren” dankzij zijn krachtige regeneratieve werking . Het zal daarom worden gebruikt voor verschillende ontstekingsremmende, roodheids- en zwellingsacties:

 • Activeer genezing
 • Herstel de huid na aanvallen: effecten van de zon, brandwonden, enz.
 • Verzacht roodheid in het luiergebied van de baby
 • Hulp bij shock (stoten, blauwe plekken, verstuikingen)
 • Verfraai de huid

Kleine tip bij verstuiking: meng drie druppels etherische olie wintergroen met een beetje smeerwortelbalsem en masseer in.

Smeerwortel lippenbalsem

Het kleine broertje van de smeerwortelbalsem, onze niet-vette lippenbalsem, heeft ook krachtige regeneratieve eigenschappen voor het bindweefsel van de huid. Het is ontworpen als een lichaamsbalsem op basis van smeerwortel, maar ook plantaardige olie van calendula en verschillende essentiële oliën: geranium, linanoltijm, palmarosa enz. Deze samenstelling bevordert de genezing bij gesprongen, beschadigde of gebarsten lippen.

De knop van de zwarte bes

De knop van de zwarte bes, bekend bij liefhebbers van gemmotherapie, is een waar levenselixer . Het is zeer veelzijdig en adaptogeen, wat betekent dat het het potentieel van de planten waarmee het wordt gemengd helpt vergroten. Zwarte bes helpt ons ons beter aan te passen aan de stressvolle omstandigheden van ons dagelijks leven, ook op vakantie. Het kan ook inwerken op verschillende soorten ontstekingen van alle oorsprong. Het zal vooral interessant zijn voor het onmiddellijk verzachten van de allergische en ontstekingsreacties bij brandwonden en steken. De knop wordt over het algemeen oraal ingenomen als kuur, hoewel hij in geval van beten rechtstreeks op de huid kan worden aangebracht vanwege zijn anti-toxische werking.

Reisziekte, misselijkheid?

Stomagem

Wanneer u op vakantie gaat, is het niet ongebruikelijk dat u bepaalde spijsverteringsproblemen of misselijkheid tegenkomt. Deze ongemakken kunnen veroorzaakt worden door een ander eetpatroon, vaker reizen of zelfs stress. Om dit alles weer in evenwicht te brengen, hebben we het Stomagem-complex ontwikkeld. Deze laatste is gemaakt van vijgenknop die, dankzij de kalmerende werking, angst helpt verminderen. Ook zitten er jonge rozemarijnscheuten om de lever- en galafscheiding te stimuleren en irritatie van het darmslijmvlies te verminderen. Jonge citroenstelen en vlierbessenknoppen bevorderen de maaglediging.

Midogem Forte-spray

Om de hoofdpijn vanaf de eerste symptomen te verzachten, hebben we Midogem forte ontwikkeld op basis van knoppen van elzen en zwarte bessen, jonge scheuten van wilde rozen en essentiële olie van edele laurier. Elzenknop bevordert de bloedcirculatie en edele laurier wordt beschouwd als de Dafalgan van de aromatherapie. Tijdens lange autoritten of iets te warme zomerdagen kan uw hoofdpijn direct verzacht worden door deze 100% natuurlijke spray.

Zware, gezwollen benen

Venagem

Tijdens de zomer kunnen sommige mensen last krijgen van zware, pijnlijke of gezwollen benen. Het Venagem-complex verlicht zware benen, koude voeten en handen en elimineert het gevoel van zwaarte dat men kan voelen.

Dit complex bestaat uit lijsterbes-, kastanje- en kastanjeknoppen. Lijsterbesknop heeft het effect dat het zware benen ontlast. De kastanjeknop vergemakkelijkt de veneuze circulatie in de benen. Ten slotte fungeert de kastanjeknop als een afvoerer van het lymfestelsel, stimuleert de veneuze circulatie en elimineert daardoor elk gevoel van zwaarte.

Aanbevelingen voor gebruik

Smeerwortel balsem

 • Extern gebruik
 • Niet inslikken
 • Niet gebruiken op een open wond
 • Niet bij kinderen jonger dan 30 maanden en bij kinderen met een voorgeschiedenis van koortsstuipen
 • niet gebruiken tijdens de zwangerschap

Smeerwortel lippenbalsem

 • Breng de balsem maximaal 6 keer per dag aan

 • Sommige oliën kunnen allergeen zijn, doe de test eerst in de elleboogholte

Zwarte bes knop

Zwarte bessenmaceraat wordt als kuur gedurende 1 tot 3 weken ingenomen. Begin met 5 druppels per dag in een glas water buiten de maaltijd en verhoog de dosis indien nodig tot 15 druppels per dag.

 • Kinderen vanaf 6 jaar: 1 kauwgom per dag
 • Volwassenen: 2 gummies per dag

Stomagem en stomagem-spray

 • Maximaal 1 spray, 4 keer per dag (spray)
 • 3 maal daags 5 druppels buiten de maaltijd
 • Pas de dosis aan voor zwangere vrouwen

Midogem forte-spray

 • Voor volwassenen: 1 orale spray driemaal daags en maximaal 4 sprays per dag bij een aanval.
 • Niet gebruiken bij kinderen jonger dan zes jaar en bij zwangere vrouwen.

Venagem

 • Neem dagelijks rond het middaguur 5 tot 15 druppels complex, puur of verdund in een beetje water, of beter nog in een eetlepel Dépuraseve. Begin altijd met een lage dosering en verhoog deze geleidelijk.
 • In behandeling gedurende drie weken, daarna een week pauze.

Volgende lezen

Comment gérer son stress avec la gemmothérapie?

Hoe kunt u uw stress beheersen met gemmotherapie?

Door Herbalgem la santé par les bourgeons

Lire l'article

Winterknoppen voor het hele gezin

Door Herbalgem la santé par les bourgeons

Lire l'article

Laat een reactie achter