Alles wat je moet weten over de knop van vitaliteit: de eik!

Tout savoir sur le bourgeon de la vitalité : le chêne !
Zoals het gezegde luidt: “Doe in mei wat je wilt”. Maar soms, zelfs als het verlangen er is, is de vermoeidheid te aanwezig en neemt ze de overhand. Wij hebben de oplossing voor u gevonden: eikenknop. Bijgenaamd “de koning der bomen”, brengt het kracht en vitaliteit. En dat is niet alles ! Ontdek zonder verder uitstel de voordelen van eikenknop.

Herkomst van de eikenknop

De eik (Quercus Robur) wordt beschouwd als de belangrijkste boom van de West-Europese beschaving en de boom van orakels, de heilige boom. Het is niet voor niets dat er in de oudheid tempels aan hem werden gewijd. De eik waardeert koele, vochtige grond. Het groeit langzaam, maar naarmate het groeit, krijgt het momentum en wortelt het stevig en diep. We begrijpen nu waarom hij de bijnaam “de koning van de bomen” krijgt, hij is een autoriteit in het bos. Het symboliseert morele en fysieke krachten, wijsheid, kennis, autoriteit.
Bij gemmotherapie herstelt eik kracht en moed. Geen wonder als je weet dat krijgers en overwinnaars in het oude Griekenland versierd waren met eikenbladeren. Zoals we kunnen zien, bestaat er een voorouderlijke magische link die mensen met de eik verbindt.
De eik is dan ook een rustige, kalme en goedgewortelde kracht.
Voordat we over de voordelen praten, is het belangrijk om te specificeren dat eik een knop van Senescentie is, deze zal worden gebruikt als het lichaam moe en uitgeput is en om de kracht te herstellen en mooi, trots en sterk te blijven zoals de eik! Het wordt niet aanbevolen voor kinderen of jongeren vanwege de hormoonstimulerende werking.

Voordelen

Hormonale stimulant, verstevigend en algemeen stimulerend middel

Eik zal inwerken op de gehele endocriene keten (van de verschillende endocriene klieren): op het niveau van de hersenen en de geslachtsorganen. Het stimuleert ook de bijnieren. Dankzij dit werk is het een uitstekend adaptogeen en geeft het het hele organisme energie.

In gevallen van intense vermoeidheid en overwerk zal het bijzonder effectief zijn om het lichaam te helpen kracht en vitaliteit terug te krijgen.

Spijsverteringsstelsel

Dankzij zijn tonische werking zal de eikenknop inwerken bij constipatie (indien gekoppeld aan een gebrek aan tonus). Maar het is ook effectief bij diarree.

Het helpt ook bij het genezen van het tandvlees of bij gingivitis en parodontose.

Seksueel stimulerend middel

De eikenknop is een knop van de jeugd dankzij zijn hormonale stimulerende werking. Het is voornamelijk een mannelijke of “Yang”-knop, maar kan nog steeds door vrouwen worden gebruikt.

Het zal impotentie, frigiditeit en een verminderd libido verhelpen. De werking ervan op de seksuele endocriene klieren is inderdaad zeer intens. Wanneer het lichaam moe is, kunt u een daling van de seksuele tonus voelen. U moet rekening houden met dit teken en actie ondernemen, want vermoeidheid gaat verder dan het zenuwstelsel.

Eikenknop verhoogt de productie van testosteron en sperma, waardoor het nuttig is bij vruchtbaarheidsstoornissen, maar ook als spierstimulans.

De huid

Als je moe bent, reageert de huid ook, eikenknop werkt tegen steenpuisten en herpes of zelfs allergische huidproblemen en psoriasis.

Samenvattend werkt het op de volgende pathologieën en aandoeningen:

  • Andropauze
  • Burn-out
  • Constipatie
  • Herstel
  • Lichte ondervoeding
  • Uitputting
  • Vermoeidheid, hormonale vermoeidheid en seksuele vermoeidheid
  • Hypotensie
  • Overwerk
  • Testikels (stimulatie)

Gebruikstips

Advies vanaf 13 jaar: maximaal 15 druppels/dag.

Duur : Gebruikt in korte maandelijkse kuren: 21 dagen, daarna een pauze van 7 dagen, eventueel te herhalen gedurende 2 tot 3 maanden, of zelfs meer.

Om een ​​boost te geven in welbepaalde perioden : 5 druppels 3x/dag.

Ik moet er in mijn werk een flinke duw in geven : maximaal 3x/dag 5 druppels, soms over één dag en maximaal over 10 dagen continu.

Parodontitis : 10 dagen kan voldoende tijd zijn om ontstekingen te verminderen

In geval van ondervoeding : bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname wordt het gedurende 3 weken gebruikt

Ter ondersteuning van een zwak lichaam : bijvoorbeeld een oudere persoon die niet meer eet en die mager en zwak is: 3x/dag 5 druppels gedurende 3 weken per maand of eventueel meerdere maanden.

Als u een behandeling van 3 maanden doet, wordt afgeraden om behandelingen te nemen die de bijnieren stimuleren (rozemarijn enz.), zodat het lichaam weer energie en evenwicht kan krijgen.

Contra-indicaties : Niet aanbevolen voor zwangere vrouwen, niet aanbevolen bij hormoonafhankelijke kanker. Wees voorzichtig bij gebruik in geval van hypertensie.

Door eikenknoppen te combineren met knoppen van Sequoia, Rozemarijn en Zwarte bessen, verkrijgen we een volledige synergie om vermoeidheid en slaperigheid te bestrijden.

LEES MEER ZWARTE BES KNOP

LEES MEER ROZEMARIJNKNOP

Volgende lezen

Le romarin : l’allié détox

Rozemarijn: de detox-bondgenoot

Door Herbalgem la santé par les bourgeons

Lire l'article
Tout savoir sur le bourgeon de la circulation cérébrale : le Ginkgo Biloba

Alles wat u moet weten over de knop voor de hersencirculatie: Ginkgo Biloba

Door Herbalgem la santé par les bourgeons

Lire l'article

Laat een reactie achter