Breng uw spijsvertering op natuurlijke wijze weer in balans!

Rééquilibrez votre digestion naturellement !

Wist u dat één op de twee Fransen last heeft van spijsverteringsstoornissen? Een slechte levensstijl, te vette maaltijden, te overvloedig, stress, vreemde schema's, de oorzaken kunnen talrijk zijn! Slechts 28% wendt zich tot medische oplossingen. Er bestaan ​​echter 100% natuurlijke oplossingen op basis van toppen om je te ontlasten, zonder nadelige gevolgen. Meer informatie gebruiksaanwijzing ?

Spijsverteringsstoornissen komen vrij vaak voor. Sterker nog, 1 op de 2 Fransen heeft last van spijsverteringsproblemen. De meesten (25%) hebben last van buikpijn, 22% van een slechte doorgang, 3% van het prikkelbaredarmsyndroom, enz. Er zijn verschillende oorzaken mogelijk: een slechte levensstijl, te vette of te grote maaltijden, stress, afwijkende schema’s, etc. Slechte voeding of te veel eten zijn echter waarschijnlijk de belangrijkste oorzaak van spijsverteringsproblemen. Ondanks het lijden dat dit kan veroorzaken, wendt slechts 28% zich tot een medische oplossing . Na de leeftijd van 50 jaar vereist een voortijdig opgeblazen gevoel of een verandering in de doorvoer specialistisch advies en een endoscopie (colonoscopie). Om de oorzaak van de spijsvertering te bepalen, is de diagnose echter voornamelijk gebaseerd op een medisch onderzoek.

“In tegenstelling tot oudere mensen die deze stoornissen misschien als alledaags beschouwen, zijn jongere mensen er misschien minder tolerant tegenover.” - Gezondheidstijdschrift

Maar wat is spijsvertering?

Spijsvertering is een biologisch proces waarbij voedsel wordt afgebroken en omgezet in opneembare voedingsstoffen die vervolgens door de darmwand gaan en in de bloedbaan terechtkomen. De spijsvertering begint in de mond , waar het voedsel wordt gemalen en gemengd met uw speeksel, en gaat vervolgens verder in uw maag met afscheidingen van zure spijsverteringssappen die helpen het voedsel af te breken en te vermalen.

Nadat het de maag heeft verlaten, wordt het voorverteerde voedsel (chyme genoemd) in de darm verder afgebroken door spijsverteringssappen uit de pancreas en de galblaas. Voedingsstoffen gaan door de darmwand en circuleren in het bloed en worden door het lichaam gebruikt, en uw lichaam zal ze voor energie gebruiken. Wat niet is opgenomen, toegevoegd aan de dode cellen van de darmwand, wordt ontlasting in de dikke darm.

Verschillende spijsverteringsstoornissen?

Aandoeningen van het spijsverteringsstelsel omvatten problemen en ziekten die verschillende delen van uw spijsverteringsstelsel tegelijkertijd aantasten, maar ook problemen en ziekten die slechts één deel aantasten. Ze zijn talrijk en gevarieerd en kunnen worden veroorzaakt door allergieën of voedselintoleranties.

Er bestaan ​​verschillende spijsverteringsstoornissen: die van de maag (verlies van eetlust, misselijkheid, opgeblazen gevoel, enz.), ook wel dyspepsie genoemd, en die van de darm (opgeblazen gevoel, darmgas, enz.).

Dyspepsie komt overeen met het gevoel van “te veel” of een opgeblazen gevoel tijdens of na de maaltijd en treft 25 tot 40% van de volwassenen. We zullen het ook hebben over acute indigestie, het is een vertraging van de maaglediging. De maag blijft langer vol en geeft een zwaar gevoel. Chronische indigestie (dyspepsie) komt in golven, soms zonder een directe link naar maaltijden.

Een opgeblazen gevoel is meestal goedaardig en van voorbijgaande aard. Ze moeten u echter waarschuwen als ze onverwacht optreden, abnormaal lang duren en zeer onaangenaam en zelfs pijnlijk zijn. De belangrijkste oorzaak van deze spijsverteringsongemakken is een dieet zoals het eten van vet, suikerachtig en te gekruid voedsel en ook de consumptie van suikerhoudende dranken of te veel eten.

“Individuen zijn niet allemaal gelijk”: na dezelfde maaltijd zullen sommigen het binnen een paar uur perfect hebben verteerd, terwijl anderen twee dagen lang op de rand van misselijkheid zullen zijn.

Hoewel spijsverteringsstoornissen meestal onschadelijk zijn, zouden bepaalde waarschuwingssignalen u ertoe moeten aanzetten snel een arts te raadplegen. Hier zijn een paar:

 • Plotseling begin van spijsverteringsstoornissen zonder duidelijke verklaring
 • Zeer ernstige, ‘stekende’ buikpijn
 • Als de klachten aanhouden of te hinderlijk zijn
 • Als er klachten optreden na terugkomst van een reis
 • Als er symptomen optreden na het innemen van een nieuw medicijn
 • Moeilijkheden met slikken of pijn bij het slikken
 • Misselijkheid, braken leidend tot voedselintolerantie
 • Gewichtsverlies
 • Ernstigere symptomen:

  • Aanwezigheid van bloed in braaksel of ontlasting
  • Aanwezigheid van koorts
  • Geelzucht of gelige verkleuring van de ogen
  • Uitdroging (krampen, ingevallen ogen, onregelmatige drang om te plassen, droge mond, enz.)

  Deze spijsverteringsstoornissen kunnen leiden tot overgewicht (67%), een verzwakt immuunsysteem (58%), depressie (43%), gewrichtspijn (41%) en ademhalingsallergieën (28%).

  Gemmotherapie te hulp?

  Zware maag?

  Buds, natuurlijke oplossingen voor spijsverteringsstoornissen .

  Spijsverteringsproblemen resulteren vaak in gevoelens van misselijkheid veroorzaakt door een te rijk dieet, veelvuldig of ongewoon reizen of stress. Ze kunnen het dagelijks leven ernstig hinderen. Er zijn kant-en-klare oplossingen beschikbaar om uw spijsverteringscomfort opnieuw in evenwicht te brengen dankzij de synergie van schillen van jonge citroenstengels die bekend staan ​​als een “versterkend tonicum” en “leverstimulans” en vlierbessenknoppen die een betere maaglediging bevorderen, van vijgenboom die dankzij de kalmerende werking ervan helpt angsten en ongerustheid te verminderen. Tenslotte dankzij de jonge scheuten van Rozemarijn , een echte leverdrainer, die de irritatie van het darmslijmvlies helpt verminderen.

  Samenvattend zal de fusie van deze knoppen inwerken tegen gastro-intestinale motiliteit, spasmen, lever- en neurotransmitters van het centrale zenuwstelsel (neurosensorisch evenwicht).

  Vaak aanbevolen bij deze DOSERING, het is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen:

  • Volwassenen: 3 maal daags 5 druppels of maximaal 5 maal daags 1 orale spray
  • Kind: 1 druppel per jaar
  • Kinderen vanaf 3 jaar: 1 orale spray per dag
  • Kinderen vanaf 6 jaar: 2 orale sprays per dag
  • Kinderen vanaf 9 jaar: 3 orale sprays per dag

  Moeilijk doorvoer?

  De toppen, natuurlijke oplossingen voor een goede darmtransit: obstipatie, onregelmatige transit, opgeblazen gevoel .

  Een verstoorde of vertraagde doorvoer is voor veel mensen gebruikelijk en zorgt voor dagelijks ongemak.

  Er bestaan ​​natuurlijke oplossingen op basis van knoppen om de darmtransit opnieuw in evenwicht te brengen, met name de synergie op basis van jonge vlierbessen- en rozemarijnblaadjes . Vlierbes, een bodemzuiverende plant, fungeert als een echte ‘vuilnisverzamelaar’ van het darmecosysteem. Rozemarijn bevordert alle vormen van eliminatie dankzij zijn positieve invloed op de leversfeer . Vers gemberextract bevordert een zachte beweging van de darmspieren.

  Dosering:

  • Volwassenen: 3 maal daags 5 druppels.
  • Kind – Zwangere vrouwen: lagere dosis.

  Bronnen

  • Dyspepsie: preventie en behandeling van spijsverteringsstoornissen (passeportsante.net)
  • Indigestie: symptomen, duur, medicijnen... hoe het te verlichten (doctissimo.fr)
  • Opgeblazen gevoel – Alles wat u moet weten over een opgeblazen gevoel in de buik - Doctissimo
  • Gemmotherapie: knoppen tegen spijsverteringsproblemen (allodocteurs.fr)

  Volgende lezen

  Mijn essentiële knoppen

  Door Herbalgem la santé par les bourgeons

  Lire l'article
  Le romarin : l’allié détox

  Rozemarijn: de detox-bondgenoot

  Door Herbalgem la santé par les bourgeons

  Lire l'article

  Laat een reactie achter