De Frambozenboom: knop van de vrouw

Le Framboisier : bourgeon de la femme

Focus deze maand op het thema “Vrouwen” en dus op de Frambozenknop. Hoewel het talrijke therapeutische eigenschappen heeft voor verschillende systemen van het menselijk lichaam, is framboos vooral geïndiceerd voor het urogenitale systeem van vrouwen. Wilt u meer weten over alle voordelen voor het lichaam? Tot ziens in dit artikel!

Herkomst van de frambozenboom

De frambozenboom maakt er deel van uit , net als bijvoorbeeld de appelboom. Hij komt oorspronkelijk uit de berggebieden van West-Europa: de Alpen, de Auvergne en de Vogezen.

Het is een fruitheester die een hoogte van 1m50 kan bereiken. Het wordt aangetroffen in bosjes, sneden, woestenijen en bosranden. De frambozenboom kan op aangetaste grond groeien en de bodem verbeteren. Dankzij zijn aanwezigheid in deze omgevingen bevordert het de ontwikkeling en vernieuwing van andere plantensoorten.

Deze meerjarige heester heeft speciaal onderhoud nodig om de mooiste en beste vruchten te kunnen produceren. Het moet daarom worden geïnstalleerd op een plaats waar het geen risico loopt andere planten binnen te dringen. Jaarlijks snoeien moet elk jaar worden gedaan om de fruitproductie te vernieuwen en te bevorderen.

Symboliek van de frambozenboom

In oude legendes komen frambozen van de berg Ida in Griekenland, vandaar de Latijnse naam: Rubus idaeus of Ida-braam . Er wordt ook gezegd dat ze oorspronkelijk allemaal wit waren. Ze kregen hun karakteristieke bloedrode kleur nadat een nimf een van hun ruggengraat krabde terwijl hij Jupiter probeerde te voeden. Het bloed dat uit de wond van de nimf stroomde, kleurde alle frambozen voor altijd.

Tegenwoordig staan ​​frambozen bekend als een zoete en delicate vrucht, ideaal voor degenen die voor hun figuur zorgen.

De frambozenboom symboliseert de bescherming van vrouwen en hun geslachtsdelen.

De framboos werd voor het eerst gebruikt tijdens de Renaissance vanwege zijn geur en geneeskrachtige voordelen en werd geleidelijk in tuinen geïntroduceerd. Pas veel later, in de jaren vijftig, werd deze vrucht echt op markten en supermarkten verkocht.

Voordelen van frambozenmaceraat

Frambozen worden gebruikt in gemmotherapie voor het vrouwelijke hormonale systeem.

Werking van de frambozenknop op hormonaal niveau

Frambozenknop helpt bij het reguleren van de oestrogene en progesteronactiviteiten. Dit kan nuttig zijn bij vrouwelijke hormonale stoornissen om baarmoederkrampen te verminderen en tegelijkertijd de baarmoederspier te ontspannen.

Frambozenmaceraat wordt daarom vooral als regulator gebruikt omdat het de werking van de eierstokken en de cyclische hormonale afscheiding ervan reguleert. Hier is een korte lijst van vrouwelijke hormonale stoornissen die baat kunnen hebben bij de voordelen van framboos.

 • Premenstrueel syndroom: pijn, verstoorde doorgang, pijn in de borsten, migraine, vaginitis, enz.
 • Cyclusstoornissen: vertraging, overvloed, afwezigheid van menstruatie...
 • Stoppen met een middel voor hormonale anticonceptie: pillen.... Framboos kan de vrouwelijke cyclus helpen op natuurlijke wijze te herstellen en daardoor late verstoring te voorkomen,
 • Menopauze: frambozenmaceraat vermindert de ongemakken die verband houden met de pre- en postmenopauze, zoals opvliegers, het vasthouden van vocht of zelfs zenuwaandoeningen.
 • Actie van frambozenknop op het zenuwstelsel

  Dit maceraat vermindert zenuwsymptomen die verband houden met de ovulatie, menstruatie of zelfs de menopauze.

  Het heeft krampstillend en ontspannende effecten .

  Actie van frambozenknop op kanker

  Dankzij het hoge gehalte aan ellaginezuur en de antioxiderende eigenschappen zijn frambozen een krachtige vrucht die wordt gebruikt in de strijd tegen kanker. Deze vrucht heeft ook een hoog gehalte aan anthocyanine (een soort flavonoïde), waardoor het een gerenommeerd middel tegen kanker is (*).

  Actie van frambozenknop op de bevalling

  Door gedurende de week voorafgaand aan de termijn 3 keer per dag een kuur van 5 druppels te nemen, zorgen frambozenblaadjes ervoor dat de baarmoeder goed kan functioneren, wat de bevalling daarna vergemakkelijkt.

  Framboos kan ook na de bevalling worden gebruikt. Het wordt daarna gebruikt om de hormonale cyclus te reguleren, die tijdens de zwangerschap verschillende veranderingen zal hebben ondergaan.

  Gebruikstips

 • Neem oraal 5 druppels 3x/dag gedurende 1 of 2 dagen. Of als achtergrond om het probleem te vermijden als het zich in elke cyclus voordoet: 3x/dag 5 druppels, 3 weken per maand (vanaf 13 jaar).
 • Niet aanbevolen voor zwangere vrouwen en bij hormoonafhankelijke kankers
 • Bronnen

  • Verhandeling over Gemmotherapie. Ed Amyris Bud-therapie
  • Gemmotherapieknoppen voor de gezondheid, praktische gezinsgids, Stéphane Boistard, edities van Terran, Escalquens 2016
  • Het grote boek over gemmotherapie. De fantastische kracht van toppen om je te genezen. Laurine Pineau
  • https://www.lesfruitsetlegumesfrais.com
  • https://www.newsjardintv.com/framboise-la-ronce-des-delices
  • https://mag.qilibri.fr/tout-savoir-framboise
  • https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34230130/

  Volgende lezen

  Comprendre son cycle menstruel pour mieux le vivre

  Zijn menstruatiecyclus begrijpen om het beter mee te leven

  Door Herbalgem la santé par les bourgeons

  Lire l'article

  De Olijfboom: knop van herinnering en denken

  Door Herbalgem la santé par les bourgeons

  Lire l'article

  Laat een reactie achter