Drainage en berkensap

Le drainage et la sève de bouleau

Zuiveringsrituelen bestaan ​​al sinds het begin der tijden. En niet voor niets zorgen ze ervoor dat het lichaam de cycli van de natuur in harmonie kan volgen. We zijn niet dezelfde persoon, constant en elke dag in een gelijkmatige stemming. Ons lichaam is afhankelijk van veel factoren, zoals de seizoenen, het weer of de maancycli, maar ook de grillen van het leven en de uitdagingen van het dagelijks leven. Om het evenwicht te bewaren, moet ons lichaam zich voortdurend aanpassen. Meer weten over drainage en berkensap?

1. Ik reïntegreer mijn lichaam

Het moderne leven staat het lichaam niet toe zijn behoeften en schommelingen te volgen. De vraag naar constante prestaties dwingt ons om los te komen van de signalen die het ons geeft. Stress, voedsel en bepaalde compenserende gewoonten brengen ook hun aandeel gifstoffen met zich mee, waardoor onze verschillende organen verstopt raken.

Daarom is het des te belangrijker om rituelen aan te nemen waarmee je kunt stoppen, de balans kunt opmaken en jezelf kunt zuiveren, zoals onze voorouders dat al deden.

2. Ik begin in de lente

Historisch gezien vormde het einde van de winter/begin van de lente, bekend om de grote schoonmaak, een ideale cruciale fase voor een drainagebehandeling. Dit is ook het moment waarop de natuur berkensap produceert, een detoxsupplement bij uitstek met bewezen drainerende eigenschappen.

3. Ik ondersteun mijn organen

De lever en de nieren vertegenwoordigen de twee belangrijkste emunctories in het menselijk lichaam. De lever, het orgaan van woede, scheidt gal af die helpt bij het verteren van vetten, het oplossen van gifstoffen en het ondersteunen van het immuunsysteem. Terwijl de nieren zorgen voor de filtratie en zuivering van het bloed. Zoals elk filter kunnen ze verstopt raken door te veel afval. Daarom is het belangrijk om ze regelmatig te onderhouden.

De eerste tekenen

We gaan niet liegen, de gifstoffen moeten ergens tijdens het ritueel naar buiten komen. Afhankelijk van de ernst kunnen jeuk, puistjes, hoofdpijn, misselijkheid of diarree optreden.
Dit is in eerste instantie normaal.

Wacht even, denk aan de vreugde van het herstellen van een minder zuur, minder ontstoken lichaam, betere vitaliteit, meer energie. Misschien leef je al langer op een laag dieet dan je denkt, herstel je lichaam naar zijn volledige natuurlijke potentieel! Je kunt het ook meer crescendo doen, in je eigen tempo, zonder alles in één keer te stoppen. Het is aan jou om te voelen wat het beste bij je past op basis van je huidige energie en je temperament.

Een heilige boom

Boom van de jeugd, symbool van de relatie tussen hemel en aarde, van het pad dat de energie uit de hemel naar beneden brengt en de menselijke aspiratie naar boven brengt, ... De berk en zijn karakteristieke witte schors zijn zowel in Oost-Europa als in Centraal-Azië heilig. In Rusland symboliseert het de lente en het jonge meisje, maar het komt ook voor in de Keltische mythologie.

De deugden van vers berkensap

Biologisch berkensap, energiek levend water, een echt lente-elixer, wordt elk jaar in onze streken tijdens de maand maart gewonnen. Ontdek de verbazingwekkende zuiverende en diuretische eigenschappen die perfect zijn voor het afvoeren van het lichaam na de winter, maar ook bij elke seizoenswisseling. Daarnaast bevat het sap mineralen en essentiële voedingsstoffen om je lichaam een ​​boost te geven.

Berkensap is een geweldige bondgenoot van de natuurlijke gezondheid.

Het is een echt levend water, geconcentreerd in mineraliserende energie en antioxidanten.

In elke boom stijgt het ruwe sap op dat energie en mineralen uit de grond naar de uiteinden van de takken brengt. Al deze hormonen zijn nodig voor het openen van knoppen en de ontwikkeling van bladeren en takken. De levenscyclus vervolgt zijn loop.

De therapeutische deugden ervan werden al in de 12e eeuw aanbevolen door Sint-Hildegard. In de kruidengeneeskunde wordt het kleinste deel van de berk benut: blad, schors, etherische olie, tak, hout, worteltjes, zaden, knop en natuurlijk het sap. Naast empirisch bewijs hebben we waargenomen dat berkensap 17 aminozuren bevat, en veel sporenelementen die verschillen afhankelijk van de grondsoort.
Door het lichaam leeg te laten lopen, herstelt berkensap het zuur-base-evenwicht, activeert het de diurese en de eliminatie van organisch afval.

Door gedurende 3 weken elke ochtend berkensap te drinken, heb je wat je nodig hebt om het cellulaire evenwicht te herwinnen:

  • K+ / Na+ EN Mg++ / Ca++ uitwisselingen,
  • eliminatie van toxines
  • Herbalancering van de pH
  • diuretische werking,...

Met andere woorden: herstel de ideale parameters voor een optimale dagelijkse gezondheid.

Volgende lezen

Propolis: een natuurwonder

Door Herbalgem la santé par les bourgeons

Lire l'article

Plantensiropen en verse knoppen

Door Herbalgem la santé par les bourgeons

Lire l'article

Laat een reactie achter