Plantensiropen en verse knoppen

Les sirops de plantes et bourgeons frais

Als we het hebben over winterkwalen, denken we ook aan een heel specifiek symptoom: hoesten! Waarom zou je je niet concentreren op natuurlijke oplossingen zoals plantensiropen en verse toppen? Ons artikel geeft u meer informatie.

Hoesten, een natuurlijke reflex

Het middenrif en de borstspieren trekken hevig samen en stoten lucht met hoge snelheid uit. De lucht, maar ook het slijm dat zich heeft opgehoopt, de irriterende stoffen of de deeltjes die zijn ingeademd met de rook die de hoest veroorzaakte. Wanneer je verkeerd slikt, is het ook de hoestreflex die het voedsel naar buiten brengt.

Droge hoest: irriterend en vervelend

Een hoest die weinig of geen slijm produceert, wordt een droge hoest of irriterende hoest genoemd. Deze “niet-productieve” hoest kan zeer hinderlijk zijn, kan de slaap, gesprekken of het werk verstoren en kan gepaard gaan met pijn en vermoeidheid.

Vette hoest: productief

Een natte hoest is een “productieve hoest” , het is essentieel om jezelf te bevrijden van het opgehoopte slijm. Dit slijm wordt door ons lichaam aangemaakt als verdedigingsmiddel tegen bijvoorbeeld een infectie. Slijm blijft aan de luchtwegen plakken, waardoor het moeilijk wordt om te ademen. Hoesten helpt je overtollig slijm kwijt te raken. Het is daarom van groot belang om een ​​hoest niet te onderdrukken met een hoestonderdrukker! Als je het onderdrukt, voorkom je het ophoesten van slijm en de ziekteverwekkende ziektekiemen die het bevat.

Gelukkig hoesten we! Omdat hoesten een natuurlijke reactie van ons lichaam is die dient om onze luchtwegen te reinigen.

Wat kun je doen om jezelf te ontlasten?

1. Smeer je keel

Als de hoest pijnlijk is, kunt u uw keel smeren met honing of met een siroop op basis van propolis, die onmiddellijk verlichting geeft.

2. Drink regelmatig

Dit zal helpen de slijmvliezen te hydrateren en het slijm vloeibaar te maken.

3. Stoom

Het inademen van stoom kan verlichting bieden door de luchtwegen te helpen openen.

4. Bevochtig de omgevingslucht

Nachtelijke hoestbuien worden vaak veroorzaakt door een warme, droge omgeving.

5. Ventileer regelmatig

Onze goed geïsoleerde woningen zijn een toevluchtsoord voor schimmels en huisstofmijt die allergische hoestbuien kunnen veroorzaken. Ventileer goed en zet regelmatig ramen open.

Denk ook eens aan natuurlijke remedies!

Een essentiële remedie voor het comfort van de luchtwegen, de traditionele siropen van HerbalGem zijn echt de vrucht van voorouderlijke knowhow! Een puur natuurconcentraat volgens een eeuwenoud recept.

In navolging van het gezegde “ De beste soepen worden gemaakt in oude potten ”, biedt HerbalGem siropen aan op basis van een eeuwenoud recept, gemaakt op traditionele wijze in een grote pot. Laten we de sluier oplichten over onze productiegeheimen!

Plantensiropen en verse knoppen: beheersing van knowhow

Recept 1:

Vlierbessensiroop

Aan het einde van de zomer kiezen we voor verse, BIOLOGISCHE vlierbessen om onze basissiroop te maken. De bessen worden eerst gemengd met water gekookt, daarna wordt biologische bloemenhoning toegevoegd en ongeraffineerde en biologische rietsuiker om de houdbaarheid te garanderen.

Waarom vlierbes?

Deze kleine boom, 6 tot 8 meter hoog, groeit spontaan in heggen, struikgewas en schaduwrijke plaatsen nabij Europese dorpen. Hij geeft de voorkeur aan goed gedraineerde locaties, maar verdraagt ​​ook droogte in de zomer.

In het verleden bereidden apothekers ‘surard-azijn’, gemaakt van rode wijn, als zweetdrijvend, diureticum, geschikt voor het verdrijven van water en tegen reuma en jicht. Later zullen ze meer worden gebruikt als infuus voor spijsverteringskoliek. De vruchten worden op hun beurt gebruikt bij antigriep-, diuretische, laxerende en zuiverende behandelingen. Bessensiroop wordt erkend als een ideaal middel tegen hoest en griep.

Recept 2:

Afkooksels van gedroogde planten

Afhankelijk van de siroop en wat deze moet behandelen, voegen we verschillende planten, bijvoorbeeld elecampane of malrove, toe aan water van ongeveer 60° in goed gedefinieerde verhoudingen. Deze planten worden vervolgens geperst en gefilterd. Het kostbare vloeibare extract wordt verkregen door het resultaat door een zeef te laten gaan. Vervolgens brengen we de vloeistof terug op temperatuur met toevoeging van ongeraffineerde en BIOLOGISCHE rietsuiker.

Recept 3:

Geconcentreerde maceraten van verse knoppen

De toppen die op onze eigen teeltlocaties worden geoogst, worden direct in een mengsel van drie oplosmiddelen geplaatst; water, alcohol en glycerine waarvan de eigenschappen de extractie van specifieke actieve ingrediënten zijn. Na de maceratie persen we, filteren we en plaatsen we ze in decantatie.

Recept 4:

Moedertincturen volgens de Duitse Farmacopee

We selecteren altijd de meest verse planten en macereren ze in biologische alcohol om alle actieve ingrediënten eruit te halen.

De productiemethode

De vlierbessensiroop wordt gemengd met de afkooksels van droge planten, we verwarmen alles en filteren (de droge resten worden hergebruikt als compost op onze akkers). Vervolgens voegen we honing toe om de houdbaarheid te garanderen. We filteren het mengsel opnieuw en koelen het vervolgens snel af om verdamping van daaropvolgende toevoegingen te voorkomen, zoals geconcentreerde knopmaceraten, moedertincturen of essentiële oliën, die de dubbele deugd hebben dat ze behoud garanderen en tegelijkertijd de zeer actieve ingrediënten effectief leveren.

Volgende lezen

Drainage en berkensap

Door Herbalgem la santé par les bourgeons

Lire l'article

De vijgenboom: de knop van ontspanning!

Door Herbalgem la santé par les bourgeons

Lire l'article

Laat een reactie achter