Een detoxkuur: waarvoor, voor wie?

Une cure detox : pour quoi, pour qui ?

Zuiveringsrituelen bestaan ​​al sinds het begin der tijden. En niet voor niets zorgen ze ervoor dat het lichaam de cycli van de natuur in harmonie kan volgen. We zijn niet dezelfde persoon, constant en elke dag in een gelijkmatige stemming. Ons lichaam is afhankelijk van veel factoren, zoals de seizoenen, het weer of de maancycli, maar ook de grillen van het leven en de uitdagingen van het dagelijks leven. Om het evenwicht te bewaren, moet ons lichaam zich voortdurend aanpassen.

Ik reïntegreer mijn lichaam

Het moderne leven staat het lichaam niet toe zijn behoeften en schommelingen te volgen. De vraag naar constante prestaties dwingt ons om los te komen van de signalen die het ons geeft. Stress, voedsel en bepaalde compenserende gewoonten brengen ook hun aandeel gifstoffen met zich mee, waardoor onze verschillende organen verstopt raken. Daarom is het des te belangrijker om rituelen aan te nemen waarmee je kunt stoppen, de balans kunt opmaken en jezelf kunt zuiveren, zoals onze voorouders dat al deden.

Ik ondersteun mijn organen

De lever en de nieren vertegenwoordigen de twee belangrijkste emunctories in het menselijk lichaam. De lever, het orgaan van woede, scheidt gal af die helpt bij het verteren van vetten, het oplossen van gifstoffen en het ondersteunen van het immuunsysteem. Terwijl de nieren zorgen voor de filtratie en zuivering van het bloed. Zoals elk filter kunnen ze verstopt raken door te veel afval. Daarom is het belangrijk om ze regelmatig te onderhouden.

Ik ritueel

Het veranderen van je gewoontes of je ritme is niet altijd gemakkelijk, ook al is het ten goede, en kan een bron van stress en bijwerkingen zijn. Als u het belang van uw aanpak begrijpt en deze in iets groters integreert, kunt u zich aan uw beslissing houden, bijvoorbeeld door deze te integreren in een completer ritueel door de detox-geest in alle gebieden van uw leven te integreren: bevrijd uzelf van giftige en schadelijke banden , consumeer voedingsmiddelen/cosmetica die weinig gifstoffen bevatten, ga een fase van introspectie in om je werkelijke behoeften te ontdekken, vertraag en herstel, maak een wandeling, enz. de actiegebieden zijn oneindig.

Ik begin in de lente

Historisch gezien is het einde van de winter/vroege lente , bekend om zijn grote reiniging, een ideale cruciale fase voor een ontgiftingskuur. Dit is ook het moment waarop de natuur berkensap produceert, een detoxsupplement bij uitstek met bewezen drainerende eigenschappen. Wees echter voorzichtig: als u dit artikel in een heel andere tijd van het jaar leest, kan het zijn dat u uit uw persoonlijke winter komt en dat u uw lichaam nu moet regenereren. Wacht dus niet per se tot de lente en bevries uw lichamelijke behoeften niet in starre regels: het belangrijkste is om naar uzelf te luisteren, uw lichaam en zijn behoeften te observeren.

De eerste tekenen

We gaan niet liegen, de gifstoffen moeten ergens tijdens het ritueel naar buiten komen. Afhankelijk van de ernst kunnen jeuk, puistjes, hoofdpijn, misselijkheid of diarree optreden. Dit is in eerste instantie normaal. Wacht even, denk aan de vreugde van het herstellen van een minder zuur, minder ontstoken lichaam, betere vitaliteit, meer energie. Misschien leef je al langer op een laag dieet dan je denkt, herstel je lichaam naar zijn volledige natuurlijke potentieel! Je kunt het ook meer crescendo doen, in je eigen tempo, zonder alles in één keer te stoppen. Het is aan jou om te voelen wat het beste bij je past op basis van je huidige energie en je temperament.

Mijn hulpplanten

Het volgen van een dieet met weinig gifstoffen, of zelfs helemaal vasten (volgens de regels), is goed, het ondersteunen van je detox met behulp van zorgvuldig gekozen planten is beter. Berkensap , sterk gemineraliseerd, wordt al eeuwenlang geprezen om zijn zuiverende werking. Door bepaalde knoppen en jonge scheuten toe te voegen, is het mogelijk de werking te sturen en te versterken, bijvoorbeeld tegen cellulitis, gewrichtsproblemen of zelfs zware benen.

Jeneverbes

De jonge jeneverbes is medicinaal vooral bekend om zijn zwarte bessen, gebruikt als specerij en remedie, en ondersteunt de zuiverende werking van de lever en al zijn functies. Het bevordert de eliminatie van zuurgraad en ontstekingen en neemt deel aan het behoud van gewrichten. Het stimuleert ook de nierdynamiek. Het is een echte aanwinst voor gedecompenseerde, zure en droge bodems.

Rozemarijn

Jonge rozemarijnscheuten zijn een pioniersplant voor aangetaste gronden en staan ​​bekend omdat ze in verschillende vormen worden gebruikt. Ze vergemakkelijken, zowel intern als extern, de vertraging van de tekenen van veroudering door vrije radicalen op te vangen. Ze beschermen ook het leversysteem. Regeneratief en beschermend, tonisch en verkwikkend, ze zijn ideaal voor het afvoeren van “lijmen” uit het lichaam en hebben een geweldige cholagogue en choleretische werking.

Mijn toverdrank

Het wordt aanbevolen om gedurende 3 weken berkensap te nemen om uw lichaam voor te bereiden op de detoxkuur. Voor meer informatie over berkensap Berkensap

Gebruik: Ik neem 's ochtends een eetlepel, puur of verdund in een glas water. Daarna neem ik een week pauze voordat ik met de toppen begin.

Volgende lezen

Les bourgeons de la femme 2 : la Périménopause

De knoppen van vrouwen 2: Perimenopauze

Door Herbalgem la santé par les bourgeons

Lire l'article
Le cycle menstruel : retrouver son pouvoir

De menstruatiecyclus: uw kracht herwinnen

Door Herbalgem la santé par les bourgeons

Lire l'article

Laat een reactie achter