Hoe kun je de menopauze op een natuurlijke manier doormaken?

Comment bien vivre naturellement sa ménopause au quotidien ?

Elke vrouw maakt op een dag deze natuurlijke overgang door. Voor sommigen wat vroeger, voor anderen wat later: de menopauze. Na deze hormonale daling verschijnen er verschillende symptomen, zoals opvliegers, gewichtstoename, urinewegproblemen of zelfs angst, enz.

In de meeste gevallen duren deze ongemakken ongeveer 5 jaar. Afhankelijk van hun intensiteit kunnen ze een negatieve invloed hebben op uw humeur, uw welzijn, uw energie of zelfs op uw leven in het algemeen. Bent u op zoek naar advies om beter om te gaan met uw menopauze? Ontdek hieronder de juiste acties om te ondernemen!

Oefen regelmatig sportactiviteiten

Wilt u tijdens uw menopauze beginnen, doorgaan of zelfs weer sporten? Je hebt gelijk ! Herstel energie, krijg zelfvertrouwen, behoud bot- en spiermassa, versterk het hart en de bloedvaten, verbeter de doorvoer, verminder angst, verbeter de slaap, verfijn je figuur...: we kunnen niet langer rekenen op de voordelen van sport , vooral tijdens de menopauze . Hieronder vind je onze 5 tips om er het maximale uit te halen, zonder te vergeten plezier te hebben!

  1. Kies een praktijk die je leuk vindt. Uit verplichting sporten is de beste manier om het niet lang vol te houden!
  2. Wees regelmatig : oefen minimaal 2 tot 3 keer per week. Uiteraard kunt u de geneugten variëren en verschillende sporten beoefenen als u dat wenst.
  3. Als u terugkeert of begint met trainen, respecteer dan uw tempo en wees tolerant ten opzichte van uzelf, de resultaten zullen snel komen!
  4. Voor maximale effectiviteit adviseren wij u om cardiovasculaire activiteiten en spierversterkende oefeningen te combineren . De omhulling is bijvoorbeeld zeer effectief! Je kunt ook fitnessoefeningen doen of pilateslessen volgen, waardoor je je spieren diepgaand kunt opbouwen. Compleet met de cardio-activiteit van jouw keuze: hardlopen, zwemmen, stevig wandelen, aquagym…
  5. Wees voorzichtig tijdens elke sportactiviteit en raadpleeg indien nodig uw arts.

Kies voor een gezond en uitgebalanceerd dieet

Tijdens de menopauze daalt uw oestrogeenniveau, wat in combinatie met de daling van progesteron gevolgen kan hebben voor de verschillende organen die deze hormonen controleren. Vooral op het cardiovasculaire systeem en de botten , die de twee belangrijkste vitale risico's van de menopauze vertegenwoordigen. Vraagt ​​u zich af welke voedingsmiddelen u moet eten om deze risico's te beperken?

Het integreren van omega-3 (zalm, haring, plantaardige oliën, enz.) in uw dieet helpt het cardiovasculaire risico te voorkomen. Groene thee, gedroogd fruit en fruit dat rijk is aan antioxidanten, zoals bosbessen, frambozen of pruimen, zijn ook erg nuttig! Consumeer voedingsmiddelen die rijk zijn aan calcium : zuivelproducten, maar ook amandelen, tijm, sardines, spinazie, bonen en fruit zoals kiwi's of sinaasappels, om het risico op osteoporose te voorkomen.

Heeft u last van vervelende opvliegers? Beperk pittig eten, koffie, thee en alcohol . Lijnzaadolie, oestrogeenachtig, is zeer effectief bij het tegengaan van opvliegers. Als bonus helpt het hartziekten te voorkomen. Je kunt lijnzaad ook in een glas water doen en het opdrinken zodra de zaden opzwellen. Dit zal de darmtransit regulariseren, die op natuurlijke wijze vertraagt ​​tijdens de menopauze.

Om een ​​opgeblazen gevoel en darmgassen tegen te gaan, eet je voedsel dat rijk is aan vezels en diuretica : artisjokken, asperges, appels en peren, ananas en zelfs groene groenten zijn zeer effectief in het verminderen van deze symptomen! Ook de bekende pruim verbetert je spijsvertering.

Tenslotte kunnen we het nooit genoeg herhalen: eet 5 groenten en fruit per dag, drink voldoende water en beperk de consumptie van zout en alcohol. Maar vergeet niet jezelf te verwennen: af en toe een teveel kan geen kwaad!

Zorg voor jezelf

Zorg tenslotte goed voor jezelf! Om deze periode goed door te komen, is het belangrijk om te genieten en tijd voor jezelf te nemen : ontspan, lees een boek, neem een ​​bad, drink koffie, wandel in het bos... Voel je je angstig en gestrest? Ontspanning, meditatie of zelfs sofrologie : tegenwoordig zijn er veel methoden om stress te leren beheersen en te ontspannen!

Kies voor een natuurlijke oplossing: toppen

Wist je dat toppen een zeer effectieve natuurlijke oplossing zijn om de symptomen die verband houden met de menopauze te verlichten? Bekijk ze hieronder:

bosbessensap

Oestrogeenachtig

In de gemmotherapie wordt cranberry beschouwd als de plant voor vrouwen die in de menopauze komen. Rode bosbes kan ook inwerken op de urinewegen, het zal helpen de nieren en de blaas te revitaliseren en op de lange termijn te regenereren.

De Appelboom

Progesteron-achtig

De appelboom werkt als een kalmerend middel voor het zenuwstelsel. Het bevordert de concentratie, het geheugen en kalmeert en kalmeert angst. Het zal daarom nuttig zijn bij vrouwen in gevallen van prikkelbaarheid als gevolg van hormonale veranderingen.

De braamstruik

Osteoporose

Het is daarom geïndiceerd voor mensen die lijden aan osteoporose of botpijn. Bramble is daarom ook ideaal om het risico op osteoporose tijdens deze periode van de menopauze te voorkomen.

De Eik

Verminderd libido

Ook voor vrouwen zal het van groot nut zijn, vooral in tijden van grote vermoeidheid en overwerk. Het is ook een vrouwelijk seksueel stimulerend middel dat wordt gebruikt om een ​​laag libido te verhelpen.

MEER INFORMATIE GEBRUIKSAANWIJZING

Elke vrouw heeft haar knop: de menopauze

Kortom: het beoefenen van één of meerdere sportactiviteiten, een uitgebalanceerd dieet, goed voor jezelf zorgen en kiezen voor natuurlijke oplossingen dankzij toppen en toppencomplexen zullen je helpen de menopauze beter te beleven en deze periode zo rustig mogelijk door te komen!

Bronnen

  • “Het grote boek over gemmotherapie: de fantastische kracht van knoppen om je te genezen” door Laurine Pineau Naturopath
  • https://www.passeportsante.net/

Volgende lezen

Essentiële in gemmotherapie voor volwassenen en kinderen

Door Herbalgem la santé par les bourgeons

Lire l'article
Comprendre son cycle menstruel pour mieux le vivre

Zijn menstruatiecyclus begrijpen om het beter mee te leven

Door Herbalgem la santé par les bourgeons

Lire l'article

Laat een reactie achter