Essentiële in gemmotherapie voor volwassenen en kinderen

Mes indispensables de la gemmothérapie pour les enfants !

Wist je dat gemmotherapie betaalbaar is op elke leeftijd?! Het kan worden aanbevolen voor kinderen, baby's en zelfs, binnen bepaalde grenzen, zwangere vrouwen. Hoewel bepaalde toppen niet worden aanbevolen voor kinderen, zijn andere juist interessant voor hun welzijn! Wil je deze toppen en hun voordelen ontdekken?

De energie en actieve ingrediënten van de plant in wording

In de knop vinden we heel specifieke weefsels: de meristemen . Het zijn de enige plantenweefsels die in staat zijn nieuwe cellen aan te maken. De knop bevat daarom tal van actieve ingrediënten zoals fytohormonen, vitaminen, mineralen, sporenelementen, enzymen, ruw sap, polyfenolen, essentiële oliën, maar ook de geconcentreerde informatie van de groeiende plant die rijk is aan DNA.

Complexen ontworpen om aan de dagelijkse behoeften te voldoen

Er bestaan ​​veel knopmaceraten, maar ze zijn niet allemaal geschikt voor kinderen en sommige moeten zelfs worden vermeden. Omgekeerd zijn andere bijzonder nuttig en geschikt om de situatie van het kind te veranderen, dat bijvoorbeeld bijzonder nerveus is of gevoelig is voor oorinfecties of allergieën. Dit is de reden waarom ze gedurende een bepaalde periode, doorgaans drie weken, moeten worden ingenomen om op middellange termijn de voordelen te ervaren. Een van de grote voordelen van deze natuurlijke therapie is dat er geen bijwerkingen zijn.

Wilde rozenstruik: mijn knop ter bescherming

Rozenbottel, haagroos of hondsroos, u kent deze plant zeker onder één van de vele namen. De wilde rozenstruik is een doornige struik die zeer aanwezig is in Europa en zeer symbolisch is.

Historisch gezien geassocieerd met bescherming, werden kastelen omgeven door hagen van deze plant, die als grens werden gebruikt. Het is dan ook geen verrassing dat de wilde rozenstruik zelfs vandaag de dag wordt erkend als de knop van bescherming.

Tegenwoordig kunt u erop rekenen vanwege de spectaculaire werking op het immuunsysteem. De echte beschermer van kinderen!

Dankzij de vruchten die rijk zijn aan vitamine C bevordert het het natuurlijke afweersysteem van onze kleine krijgers, en meer in het bijzonder van degenen die KNO-ontstekingen verergeren (herhaalde oorinfecties, hoesten en bronchitis).

Zilverspar: mijn groeiknop

Hebt u tijdens een wandeling ooit de ongelooflijke kracht van de boom kunnen opmerken?

Het is een van de hoogste Europese bomen; door zijn rechte structuur is het een symbool van verticaliteit. Hij is ook zeer robuust, met zeer diepe wortels en zeer groene bladeren.

De zilverspar is een waar concentraat van kracht en vitaliteit, waardoor hij een belangrijke rol kan spelen bij jonge kinderen in de groeifase . Klaar om groot en sterk te worden zoals mama en papa? De zilverspar is dan de onmisbare knop voor onze kleintjes!

Het bevordert de botmineraalbalans en de calciumfixatie, daarom ideaal tijdens de groei, tijdens tandcariës maar ook voor de consolidatie van fracturen van onze kleine stuntmannen.

Linden: mijn slaapknop

De zilverlindeboom of Tilia argentea DC, ook bekend als een symbool van clementie en trouw, is een majestueuze boom die wordt gekenmerkt door zijn bladeren met donzige onderkanten, versierd met zilver bij elke windvlaag. Een natuurwonder dat vaak stadsparken en tuinen siert. Maar het is dankzij zijn rol als natuurlijke Morpheus dat deze knop een essentiële plaats inneemt in de essentie van onze kleine dromers!

Dankzij zijn kalmerende eigenschappen helpt de lindeboom hen vredig in slaap te vallen door de angsten weg te nemen die hen ervan weerhouden in slaap te vallen . Het verbetert de kwaliteit van hun slaap, voor lange, vredige nachten, het verzacht nachtelijke angsten die de oorzaak zijn van herhaaldelijk ontwaken en stelt ons op natuurlijke wijze in staat de energie te kanaliseren van onze kleine wervelwinden die nooit moe worden.

Terugkerende of tijdelijke aandoening, u vindt hier een echte bondgenoot voor de nachten van het hele gezin.

LEES MEER: Lindenknop en de voordelen ervan

Wanneer ?

Idealiter buiten de maaltijden. Afhankelijk van de knop raden wij aan om deze op een bepaald tijdstip van de dag in te nemen (bijvoorbeeld Linden, 's avonds voor het slapengaan).

Hoeveel druppels?

Voor kinderen is de regel eenvoudig: één druppel per dag per jaar, vanaf 3 jaar (een kind van 4 jaar neemt bijvoorbeeld maximaal 4 druppels per dag).

Hoe de knop te nemen?

Sublinguaal (onder de tong) innemen is ideaal om de voordelen van de toppen optimaal te benutten. Ze kunnen zowel op de tong worden ingenomen als verdund in een beetje water.

Hoe lang duurt de behandeling?

De behandeling die vaak wordt aanbevolen is minimaal 3 weken, met een week rust tussen elke behandeling als de behandeling wordt herhaald (tot 3 keer per jaar).

Volgende lezen

Le Pommier : bourgeon de jouvence

De Appelboom: knop van de jeugd

Door Herbalgem la santé par les bourgeons

Lire l'article
Comment bien vivre naturellement sa ménopause au quotidien ?

Hoe kun je de menopauze op een natuurlijke manier doormaken?

Door Herbalgem la santé par les bourgeons

Lire l'article

Laat een reactie achter