Kom in beweging om uw gezondheid te behouden!

Bouger pour préserver sa santé !

Of u nu een amateur-, regelmatige of ervaren sporter bent, of net heeft besloten weer te gaan sporten, het is essentieel om te bewegen om uw gezondheid te behouden! Wat uw doel ook is, uw prestaties verhogen, herstel bevorderen, trauma’s beperken of uw lichaam ondersteunen, het is vooral belangrijk om te begrijpen hoe het werkt.

Wat gebeurt er met mijn lichaam tijdens lichamelijke inspanning?

Bovenal hebben onze spieren zuurstof nodig om goed te kunnen functioneren. Zuurstof wordt gebruikt om lokaal opgeslagen energie in de vorm van glycogeen om te zetten in energie die bruikbaar is voor spiervezels.

Deze zuurstof wordt geleverd door onze longen. Hun rol houdt daar niet op, aangezien ze ook verantwoordelijk zijn voor het elimineren van koolstofdioxide, een verspilling die voortkomt uit de energieproductie.

Om deze zuurstof in ons lichaam te kunnen laten circuleren, komt er een derde hoofdrolspeler tussenbeide, het hart! Onze hartslag gaat omhoog, zodat er sneller meer zuurstof (via het bloed) kan circuleren. Het hart pompt zuurstof en levert dit aan de spieren die tijdens het sporten worden gebruikt. Tenslotte het vierde element waar we gemakkelijker last van kunnen hebben: onze gewrichten. Lichaamsbeweging voegt extra gewicht toe aan de gewrichten, soms vijf tot zes keer meer dan ons eigen gewicht. Afhankelijk van het gekozen type fysieke activiteit worden onze gewrichten min of meer misbruikt; uitrekken, wrijving, wrijven, draaien en stoten.

Het lichaam heeft 15 keer meer zuurstof nodig als we sporten, vandaar het feit dat we sneller en zwaarder ademen.

Afwatering en sport

Naast het versterken van spiergroepen heeft sport veel voordelen voor de inwendige organen.

Het stimuleert namelijk de uitscheidingsorganen (de emunctories): de lever, de nieren, de longen, de darmen en de huid.

Regelmatige fysieke activiteit verhoogt in de eerste plaats de leverstofwisseling, wat de verwerking van gifstoffen (alcohol, tabak, overtollig rood vlees, enz.), de eiwitsynthese en de eliminatie van afvalstoffen vergemakkelijkt.

Gifstoffen en sport

Sport is ook een manier om gifstoffen af ​​te voeren door te zweten. Maar tijdens fysieke activiteit produceert het lichaam het ook. Deze afvalstoffen komen voort uit het gebruik van energie door de spieren.

Het melkzuur dat door het lichaam wordt geproduceerd tijdens het sporten, veroorzaakt een toename van de zuurgraad in de spieren. Dit verklaart de moeilijkheden die men ondervindt na een bepaalde drempel van sportactiviteit, de pijntjes en zelfs de krampen.

Ureum, vervaardigd door de lever door de afbraak van eiwitten, is een molecuul dat een van de belangrijkste routes vormt voor de eliminatie van stikstofhoudend afval uit het lichaam.

Wat heb ik nodig?

  • Versterk het lichaam voor betere fysieke prestaties
  • Ondersteun het lichaam voor, tijdens en na het sporten
  • Verlicht pijn door fysieke inspanning
  • Herstel bevorderen

Om aan deze behoeften te voldoen, zijn er kant-en-klare oplossingen beschikbaar. In het bijzonder een fris en BIOLOGISCH berkensap verrijkt met zwarte bessenknoppen, es, hazelaar , berk en jonge bosbessenscheuten.

Het sap behoudt de flexibiliteit van spieren en gewrichten. Knoppen van berken en zwarte bessen bevorderen de eliminatie van gifstoffen en afval dat door de spieren wordt geproduceerd tijdens fysieke inspanning.

Gebruikstips

  • Gelegenheidssporter : 1 behandeling van 3 weken à 1 eetlepel 's morgens verdund in een glas water. Voer de behandeling uit wanneer u een sportactiviteit hervat, en herhaal deze 2 tot 3 keer per jaar.
  • Regelmatige atleet : 1 behandeling van 3 weken à 1 eetlepel 's morgens verdund in een glas water. Voer een behandeling van 2 x 3 weken uit met 1 week rust.
  • Topsporter : 1 behandeling van 3 weken à 1 eetlepel 's morgens verdund in een glas water. Voer de behandeling 3 weken voor en vlak na de wedstrijd uit.
  • Aanbevolen vanaf 13 jaar en niet aanbevolen voor zwangere vrouwen

Volgende lezen

Le rituel minceur qui vous correspond !

Het afslankritueel dat bij jou past!

Door Herbalgem la santé par les bourgeons

Lire l'article
Retrouvez votre sommeil naturellement

Krijg op natuurlijke wijze uw slaap terug

Door Herbalgem la santé par les bourgeons

Lire l'article

Laat een reactie achter