Le Châtaignier: verkeersknop

Le Châtaignier : bourgeon de la circulation

Focus deze maand op het thema 'circulatie' en op een bijzonder interessante knop voor dit thema: de kastanje, ook wel de retentieknop genoemd. Kastanjeknop is de meest complete knop voor het stimuleren van het lymfe- en veneuze systeem, waardoor de kans op oedeem en veneuze problemen wordt verminderd. Meer weten over deze beroemde knop die deze maand in de spotlight staat? Tot ziens in dit artikel!

Herkomst van de kastanje

De kastanjeboom maakt net als de eik of de beuk deel uit van de Fagaceae- familie. Oorspronkelijk groeide deze boom in Klein-Azië, meer precies in Türkiye. Het werd teruggebracht naar onze streken na de Romeinse veroveringen in de Oudheid.

De kastanjeboom is een fruitboom waarvan de vrucht de kastanje is. De gemiddelde leeftijd bedraagt ​​meer dan 1000 jaar en kan zelfs oplopen tot 4000 jaar. Wat de hoogte betreft, kan hij oplopen tot 30 meter.

Tegenwoordig wordt hij vooral in het zuidoosten van Frankrijk aangetroffen, omdat hij niet van kalksteengronden houdt en de voorkeur geeft aan warme klimaten. Onder goede levensomstandigheden kan hij zeer robuust worden en prachtige vruchten produceren. Hij heeft ook regeneratieve vermogens waardoor hij slechte dingen van zijn bron kan afwijzen.

Alles is goed in kastanje.

De vruchten worden in recepten gebruikt, en nog meer tijdens hongersnoden. De vruchten maken het mogelijk een brood te maken dat zeer compleet is wat betreft de vitamines B9 en B6, kalium en magnesium . Kastanje wordt als voedzamer beschouwd dan aardappelen en granen. Hierdoor konden de armen energie en mineralen inslaan. Kastanjehout wordt ook veel gebruikt omdat het elastisch en waterdicht is. Het wordt gebruikt om vaten, meubels en zelfs stokken voor wijnstokken te maken. Wat de bladeren betreft, ze worden gebruikt als medicijn en als voer. Vers worden ze dankzij hun antioxiderende eigenschappen ook gebruikt als verpakking voor voedsel. Zelfs de fruitwants wordt gebruikt om natuurlijke verf te maken.

Symboliek van de kastanje

De kastanjeboom symboliseert kracht, kracht en mannelijkheid. De vruchten illustreren perfect de symbolen ervan, aangezien ze werden gebruikt om energie op te slaan tijdens ingewikkelde voedselperioden in de geschiedenis. Het is ook een symbool van rechtvaardigheid, onvergankelijkheid, loyaliteit en eerlijkheid.

In de mythologie werd de kastanje beschouwd als de eikel van Zeus. De kastanjeboom is ook de oorsprong van de naam van de Gallische stam: de Cassenates. Vervolgens inspireerde het ook verschillende namen van steden (Chatenay, Castane, Chasseneuil) en mensen (Castan, Castanet).

Voordelen van kastanjemaceraat

Kastanjeknoppen hebben veel therapeutische eigenschappen.

Lymfedrainage

In 2005 zeiden Tétau en Scimeca dat “Kastanje momenteel het enige bekende medicijn is dat op deze manier op de lymfecirculatie kan inwerken”

Het versterkt het lymfeweefsel en stimuleert de reiniging van gifstoffen uit de lymfe . De knoppen werken ook in op hormonale onbalans bij vrouwen. Deze hormonale onevenwichtigheden kunnen het vasthouden van water veroorzaken. Kastanjeknoppen kunnen daarom worden gebruikt tegen zwelling van de benen of armen, cellulitis, spataderen of zelfs flebitis.

Om op zware benen in te werken, moet u de congestie verlichten en een betere bloedsomloop bevorderen. Hiervoor kan het kastanjeknopmaceraat gecombineerd worden met de kastanjeknopmaceraten

Om cellulitis tegen te gaan, kan Kastanje gecombineerd worden met As en Hazelnoot . Asknopmaceraat is ontstekingsremmend voor het lymfestelsel en Hazel werkt op de achtergrond, op het leversysteem, om vetten beter te assimileren.

Om spataderen te bestrijden kan Kastanje worden aangevuld met Lijsterbes en/of Kastanje om de bloedsomloop te bevorderen en de aderwanden te herstellen en te versterken.

Reiniging van gifstoffen

Over het algemeen produceert het lichaam gifstoffen en afvalstoffen die niet altijd gemakkelijk te elimineren zijn. Kastanjeknoppen helpen deze gifstoffen te reinigen en vechten tegen auto-intoxicatie van het menselijk lichaam.

Het nerveuze systeem

Als de lymfe wordt overladen met afval uit het lichaam, zullen de zenuwweefsels de neiging hebben te verzwakken. Dit kan een verstoring van de overdracht van zenuwimpulsen veroorzaken, wat kan leiden tot spasmen en/of zenuwpijn . Om deze overdaad aan afvalstoffen en daarmee de verzwakking van het zenuwweefsel te voorkomen, zullen kastanjeknoppen nuttig zijn.

Ademhalingssysteem

Bepaalde waterige stagnatie, zoals bronchiaal slijm , zal slijm veroorzaken. Nog steeds met het idee van eliminatie en reiniging, zal de kastanjeboom nuttig zijn om er vanaf te komen.

Veneus tonicum

Wanneer het bloedsysteem “lui” is, is de afvoer van gifstoffen moeilijker. De lymfe neemt het over om de afvalstoffen op te ruimen, maar er komt een moment dat er teveel afvalstoffen zijn. De kastanje ondersteunt en helpt de lymfe bij het afvoeren van overtollig afval .

Gebruiksaanwijzingen en voorzorgsmaatregelen

  • Oraal innemen, 5 tot 15 druppels per dag;
  • Om het vasthouden van vocht te beperken, kunt u in maart een cursus van 21 dagen volgen, en daarna indien nodig 10 dagen per maand voortzetten;
  • Geen indicatie en contra-indicatie.

Bronnen

  • https://www.jardiner-malin.fr/ https://doctonat.com/
  • http://www.lesarbres.fr/
  • Verhandeling over Gemmotherapie. Bud-therapie Ed Amyris
  • Gemmotherapieknoppen voor de gezondheid, praktische gezinsgids, Stéphane Boistard, edities van Terran, Escalquens 2016
  • Het grote boek over gemmotherapie. De fantastische kracht van toppen om je te genezen. Laurine Pineau

Volgende lezen

De Olijfboom: knop van herinnering en denken

Door Herbalgem la santé par les bourgeons

Lire l'article

Knoppen voor je bloedsomloop

Door Herbalgem la santé par les bourgeons

Lire l'article

Laat een reactie achter