Zwarte bes: mijn super anti-allergisch

Le cassis: mon super anti-allergique
Focus deze maand op een bekend thema: “allergieën”! Een beetje vroeg zegt u? Ja, maar allergieën zijn niet alleen seizoensgebonden, integendeel. Daarnaast is het belangrijk om de grond goed voor te bereiden en met een gerust hart het komende voorjaar tegemoet te gaan, want stuifmeel is nooit ver weg. Hoe op een natuurlijke manier met deze ongemakken om te gaan? Dankzij onze “ster” knop: BLACKCURRANT! Meer informatie gebruiksaanwijzing ?

Allergieën, maar wat is het?

Overgevoeligheid of allergie is een abnormale reactie van het immuunsysteem, een verlies van tolerantie voor ogenschijnlijk onschadelijke stoffen.

Ons lichaam past zich voortdurend aan om een ​​zekere samenhang te behouden ondanks de talrijke interacties die het heeft met ‘externe’ elementen. De omgeving evolueert voortdurend en daarmee zijn er nieuwe ‘buitenlandse agenten’ verschenen die ons immuunsysteem ertoe kunnen brengen nieuwe reacties te zoeken op elementen die het tijdens zijn evolutie niet is tegengekomen.

Deze aanpassing verloopt niet altijd harmonieus en kan leiden tot stoornissen, met name hyperreactiviteit van het immuunsysteem, namelijk overgevoeligheid!

Wat we gewoonlijk allergie noemen, is de reeks klinische manifestaties die voortkomen uit een overgevoeligheidsreactie, hetzij door symptomen zoals loopneus, niezen, tranende ogen of zelfs op de langere termijn door vermoeidheid of slapeloosheid.

De meest voorkomende triggers of allergenen kunnen van verschillende factoren komen:

 • Omgevingsfactoren binnenshuis : huisstofmijt, stof, katten- en hondenhaar, enz.
 • Externe omgevingsfactoren: pollen, externe schimmels, vervuiling, enz.
 • Omgevingsvoedselfactoren : eieren, vis, pinda's, melk, enz.
 • DE WHO, DIE ALLERGIEËN ALS ZESDE VOLKSGEZONDHEIDSPROBLEMEN HEEFT GECLASSIFICEERD, MERKT OP DAT ZE NIET ALLEEN STEEDS FREQUENTIER ZIJN, MAAR OOK STEEDS ACUTER.

  Natuurlijke oplossingen

  Hoewel het aantal getroffen mensen de afgelopen decennia aanzienlijk lijkt te zijn toegenomen, bestaan ​​er nu effectieve en natuurlijke oplossingen voor hun zorg.

  Geconcentreerde gemmotherapie kan bijvoorbeeld deze seizoensongemakken helpen verlichten!

  Gemmotherapie: Zwarte bes

  De knop van de zwarte bes (Ribes nigrum), al eeuwenlang bekend als een anti-gifmiddel, wordt erkend als een krachtige ontstekingsremmende en universele drainer (in staat om het hele lichaam te reinigen). Het werkt op alle ontstekingsparameters en vooral op allergische ontstekingen.

  Zwarte bes wordt erkend als een cortisone-achtige ontstekingsremmer. In feite verhoogt het het cortisolgehalte in het bloed dankzij zijn werking op de bijnieren. Dit maakt het dus een super anti-allergisch middel met effecten die vergelijkbaar zijn met die van cortisone, maar zonder de bijwerkingen, zoals slaperigheid, van chemische anti-allergische middelen. Het staat bekend om hooikoorts, ademhalingsallergieën en astmatische verschijnselen, maar is niet minder effectief bij huidallergieën.

  Zwarte bes is de meest bestudeerde knop ter wereld vanwege zijn grote kracht. In combinatie met andere toppen versterkt het hun deugden. Het is daarom de ideale metgezel in het kader van een vereniging.

  Een natuurlijke ontstekingsremmer

  Naast dat het geïndiceerd is om allergische verschijnselen (hooikoorts, astma, chronische coryza) te bestrijden, wordt zwarte bessenknop ook aanbevolen om in te werken op verschillende soorten ontstekingen van welke oorsprong dan ook, chronisch of niet. De antioxiderende werking en de afwezigheid van bijwerkingen zijn vooral aantrekkelijk voor mensen die last hebben van:

  • allerlei soorten ontstekingen
  • prikkelbaredarmsyndroom
  • gastritis
  • probleem huid
  • kloppend in het hoofd
  • KNO- en luchtweginfecties (bronchitis, griep)
  • gewrichtspijn (artrose, artritis)

  Een middel tegen stress

  Een actueel probleem, chronische stress, is voortdurende dagelijkse stress. Als we een probleem hebben, maakt het lichaam geen onderscheid tussen grote stress (dodelijk gevaar) en kleine stress. De bijnieren raken geleidelijk ontregeld en de cortisolproductie wordt niet meer aangepast. De persoon raakt uitgeput, lijdt aan ernstige vermoeidheid en ziet zijn immuunsysteem falen. Zwarte bes helpt bij het reguleren van de werking van de bijnieren en de productie van cortisol.

  Hoe te gebruiken ?

  Zwarte bessenmaceraat wordt als kuur gedurende 1 tot 3 weken ingenomen.

  Begin met 5 druppels per dag in een glas water buiten de maaltijd en verhoog de dosis indien nodig tot 15 druppels per dag. Herstart indien nodig de behandeling van 3 weken na een pauze van een week.

  Je kunt het ook mengen met andere maceraten van knoppen en jonge scheuten, zoals bijvoorbeeld Fig Tree . Verdun in dit geval 5 tot 7 druppels van elk maceraat per dag in een glas water.

  Net als eikenhout stimuleert zwarte bes de productie van cortisol, die van nature in de ochtend een piek bereikt. Voor een beter resultaat kunt u de Zwarte besknop bij voorkeur 's morgens innemen .

  Voor mensen met allergieën

  Voor mensen met een chronische allergie zorgt een regelmatige inname gedurende 3 maanden voor een desensibiliserende werking . Het zal de intensiteit en frequentie van allergische symptomen verminderen. Tijdens deze behandelfase kan het gecombineerd worden met de jonge scheut Rozemarijn.

  Dankzij de stimulerende en beschermende werking op de leverfunctie bevordert de jonge rozemarijnscheut de eliminatie van gifstoffen en de bevrijding van het lichaam. De anti-vrije radicalen en verkwikkende werking helpt het lichaam te verlichten dat zijn tonus terugkrijgt.

  Contra-indicaties

  Niet aanbevolen voor zwangere vrouwen en onder voorbehoud van medisch advies voor mensen met ernstige nierproblemen.

  Volgende lezen

  Le Noyer pour renforcer sa flore intestinale !

  Walnoot om je darmflora te versterken!

  Door Herbalgem la santé par les bourgeons

  Lire l'article

  Mijn essentiële knoppen

  Door Herbalgem la santé par les bourgeons

  Lire l'article

  Laat een reactie achter